Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019

Παραδόθηκαν στους Συλλόγους τα καπάκια από τα μπουκάλια του Ημιμαραθωνίου Αρκαλοχωρίου

Στους δραστήριους συλλόγους εθελοντών «Άταχτοι» και «Heraklion Eco Voice» παραδόθηκαν από τον Πρόεδρο του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρη Μαμουλάκη, τα καπάκια των μπουκαλιών που συγκεντρώθηκαν από τον Ημιμαραθώνιο Αρκαλοχωρίου.Πρόκειται για καπάκια που συλλέχτηκαν μέσα από ένα δίκτυο κάδων που είχε αναπτύξει ο Ε.Σ.Δ.Α.Κ. την ημέρα του αγώνα για να συγκεντρωθούν τα μπουκάλια νερού των αθλητών. Τα μεν μπουκάλια πρόκειται να «μετατραπούν» σε τσάντες που θα χρησιμοποιηθούν στην άλλη μεγάλη εκδήλωση του Αρκαλοχωρίου, το Χρώμα Run 2019, ενώ τα καπάκια, μέσω των συλλόγων, θα διατεθούν για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων για πολίτες που έχουν ανάγκη. Τα καπάκια παρέλαβαν για την ομάδα «Άταχτοι» ο Σαράντης Σιμάκης και για την ομάδα «Heraklion Eco Voice» ο Μανώλης Τσουρής, οι οποίοι συζήτησαν με τον Χάρη Μαμουλάκη και τα στελέχη του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. τις δυνατότητες που υπάρχουν για να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο αυτό το ρεύμα συλλογής στο Ηράκλειο.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρης Μαμουλάκης είχε συναντηθεί με τον Πρόεδρο και την Γραμματέα του Αθλητικού Συλλόγου Υγείας Αρκαλοχωρίου ΑΘΛΗ.Σ.Υ. Γιώργο Αλεβυζάκη και Ελευθερία Αντωνιάδη αντίστοιχα, διευθετώντας τις τελευταίες λεπτομέρειες για την επιτυχή υλοποίηση της δράσης ανακύκλωσης των πλαστικών μπουκαλιών του Ημιμαραθωνίου και της μετατροπής τους σε τσάντες με τα μηνύματα του Χρώμα Run 2019. Μια δράση που εκτός του ότι συνδέει τις πετυχημένες αυτές εκδηλώσεις του Αρκαλοχωρίου, προωθεί και το βασικό μήνυμα της κυκλικής οικονομίας: Το τέλος ενός προϊόντος, μπορεί να γίνει η αρχή για ένα νέο προϊόν!
Πρόκειται για την δεύτερη ανάλογη κίνηση από τον Ε.Σ.Δ.Α.Κ., αφού είχε προηγηθεί το καλοκαίρι του 2018 η δημιουργία της επαναχρησιμοποιούμενης «μπλε τσάντας της αναγέννησης», της τσάντας πάχους 70μm που είχε κατασκευαστεί από τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα που συγκεντρώνει ο Δήμο Ηρακλείου.
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Κώστας Μαμουλάκης μας ενώνουν πολλά έχουμε κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για το Μαλεβίζι.
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού τμήματος του Νίκου Καραμανωλάκη
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Στη Τύλισο ο Κώστας Μαμουλάκης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Το χωριό Sikillu η σημερινή Καλλονή .............