Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019

Από τη Βοστώνη στο «Μαλεβίζι Μπορεί» του Μενέλαου Μποκέα!

Η αγάπη για τον τόπο μας είναι ο ισχυρός μας δεσμός. Η απόσταση μεταξύ Μαλεβιζίου και Βοστώνης μικραίνει μπροστά στα ονειρα που κάνουμε για το Μαλεβίζι. Η Τάνια επιστρέφει στον τόπο της και είναι μαζί μας! Προχωράμε!» Με αυτή την ανάρτηση στo Facebook, και με μια φωτογραφία τους μέσω Skype ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας ανακοίνωσε τη διακεκριμένη Περιβαλλοντολόγο στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, Τάνια Πλουμή, ως υποψήφια του συνδυασμού του «Το Μαλεβίζι Μπορεί». Η ίδια είναι μια νέα γυναίκα και μάλιστα από τα πιο λαμπρά μυαλά του Μαλεβιζίου, καθώς έπειτα από μια διαδρομή γεμάτη υποτροφίες, αναγνώριση και καταξίωση σήμερα διαπρέπει, αφήνοντας το δικό της ερευνητικό αποτύπωμα στη Βοστώνη.

Η Τάνια Πλουμή, κόρη του Κώστα Πλουμή και της  Ευαγγελίας Παραγιουδάκη κατάγεται από το Γάζι. Ξεκίνησε τις  σπουδές της στο Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας της Σχολής Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και συνέχισε αποκτώντας μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου στις Οικοσυστημικές Υπηρεσίες. Ήταν ανάμεσα στους τρεις πρώτους που αποκτούν αυτή τη μεταπτυχιακή ειδίκευση σε παγκόσμιο επίπεδο.
 Έχει εργαστεί σε οργανισμούς όπως το NationalTrustForScotland, καθώς και σε ιδιωτικές συμβουλευτικές επιχειρήσεις σε θέματα διαχείρισης περιβαλλοντικών δεδομένων και οικολογικών πρότζεκτ, αλλά και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Έχει διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς, κερδίζοντας σημαντικές υποτροφίες, βραβεύσεις και αναγνώριση του έργου της. Σήμερα βρίσκεται στη Βοστώνη με υποτροφία από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης και του Εθνικού Οργανισμού για την επιστήμη των Η.Π.Α. για να συμμετάσχει ως περιβαλλοντολόγος σε παγκόσμια προγράμματα, αλλά και ως βοηθός καθηγήτρια.
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Έτος 1927 το δράμα των παιδιών στην Σπιναλόγκα άν και ήταν υγιή
Τα κρητικά έπιπλα των σπιτιών περασμένων δεκαετιών
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Τα Χεντέκια το σημερινό στάδιο Ελευθερίας της πόλης του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ