Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2019

Ξεκινούν οι εργασίες βελτίωσης της οδού Δημοκρατίας στο Λιμ. Χερσονήσου

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες βελτίωσης της οδού Δημοκρατίας στο Λιμ. Χερσονήσου, καθώς σήμερα υπέγραψε τη σχετική σύμβαση ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Χωροταξικού Σχεδιασμού και ΄Αρδευσης, Γιώργος Μεραμβελιωτάκης στο δημαρχείο στις Γούρνες με το νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, ΛΑΤΟΜΙΚΗ Α.Τ.Ε, κ. Αντώνη Ορφανάκη, παρουσία της προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Λιμ. Χερσονήσου, Κατερίνας Τσιχλή και της συντάκτριας της μελέτης του έργου, Στεφανίας Τζαγκαράκη, ΠΕ πολιτικού μηχανικού.


Συγκεκριμένα, το έργο αφορά στη βελτίωση της οδού Δημοκρατίας στο Λιμ. Χερσονήσου και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή μεταξύ των οδών Σανουδάκη (νότια) και την οδό (βόρεια) που βρίσκεται στο όριο του ρυμοτομικού σχεδίου Λιμ. Χερσονήσου, συνολικού μήκους 400 μέτρων.
Η οδός θα έχει σταθερό πλάτος επτά (7) μέτρα και θα επιστρωθεί με ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας. Σε όλο το μήκος του δρόμου και όπου υπάρχουν κατασκευές εκτός ρυμοτομικής γραμμής, θα γίνονται καθαιρέσεις, προκειμένου να κατασκευαστούν τα πεζοδρόμια εκατέρωθεν του δρόμου. Στο όριο των πεζοδρομίων με το δρόμο θα τοποθετηθούν ειδικά χυτοσιδηρά εμπόδια, περίπου ανά δύο (2) μέτρα.
Επίσης θα γίνουν οι απαραίτητες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και οι εργασίες που απαιτούνται για τον φωτισμό της οδού, στην οποία προβλέπεται η τοποθέτηση μονόφωτων φωτιστικών σε ιστό ύψους έξι (6) μέτρων. Με τις εργασίες ανάπλασης της οδού Δημοκρατίας, εκατέρωθεν του δρόμου, θα κατασκευαστούν πεζοδρόμια στα οποία θα δημιουργηθούν χώροι φύτευσης.
Να σημειωθεί ότι το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 790.000 ευρώ, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε έξι μήνες, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου και η επίβλεψή του θα γίνει από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χερσονήσου.
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Κώστας Μαμουλάκης μας ενώνουν πολλά έχουμε κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για το Μαλεβίζι.
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού τμήματος του Νίκου Καραμανωλάκη
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Στη Τύλισο ο Κώστας Μαμουλάκης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Το χωριό Sikillu η σημερινή Καλλονή .............