Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2019

Έργα βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας στη Ροδιά

262.000 ευρώ για νέα έργα αγροτικής οδοποιίας στη Ροδιά – Στοχευμένες παρεμβάσεις στήριξης του πρωτογενή τομέα και βελτίωσης της καθημερινότητας των κατοίκων – Κώστας Μαμουλάκης: «Αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμη πηγή χρηματοδότησης, αναβαθμίζουμε τις υποδομές του τόπου μας και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας»


Με τη δημοσιοποίηση της σχετικής προκήρυξης, ξεκίνησε ο διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου για έργα βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας στην περιοχή της Ροδιάς, προϋπολογισμού 262.000 ευρώ.

Πρόκειται για μια ακόμα παρέμβαση με στόχο την ενίσχυση του πρωτογενή τομέα και της αντιμετώπισης ζημιών που έχουν προκληθεί λόγω κακοκαιρίας στο αγροτικό οδικό δίκτυο της περιοχής, με τις εργασίες να περιλαμβάνουν καθαρισμούς, διαμορφώσεις, τσιμεντοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου. Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου και πόρους του προγράμματος «Φιλόδημος». Υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου ήταν κατάλληλα προετοιμασμένη και έτοιμη, καταφέρνοντας να καταθέσει την πρότασή της στο σχετικό κωδικό του «Φιλόδημος» την πρώτη ημέρα που άνοιξε το πρόγραμμα, εξασφαλίζοντας τη σχετική χρηματοδότηση για έργα βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας στο Μαλεβίζι.
Ανάλογα έργα προγραμματίζονται και σε άλλες περιοχές και οικισμούς του Δήμου Μαλεβιζίου.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης ανέφερε: «Αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμη πηγή χρηματοδότησης, αναβαθμίζουμε τις υποδομές του τόπου μας και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Το επόμενο διάστημα ξεκινάμε ένα ακόμα πρόγραμμα βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας, αυτή τη φορά στη Ροδιά. Ο Δήμος μας όπως είναι γνωστό, διαθέτει έντονα αναπτυγμένο το αγροτικό στοιχείο, έχει έναν αξιόλογο και δυναμικό πρωτογενή τομέα και ένα μεγάλο αριθμό αγροτικών δρόμων. Ειδικά μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων μηνών, ήταν απαραίτητη η παρέμβασή μας σε διάφορα σημεία και τόσο με ίδιους πόρους, όσο και αξιοποιώντας και τα αντίστοιχα προγράμματα, στην προκειμένη περίπτωση το πρόγραμμα Φιλόδημος, προσπαθούμε να ανταποκριθούμε και να υποστηρίξουμε αποτελεσματικά τους συμπολίτες μας. Με την ευκαιρία που μου δίνεται, θα ήθελα να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά τον Υπ. Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση και τον Βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη για την πολύτιμη υποστήριξή τους και να συγχαρώ όλους τους συνεργάτες μου, τους Αντιδημάρχους Θανάση Κύρκο και Άρη Σαλούστρο καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας, για την άμεση και άκρως αποτελεσματική ανταπόκριση που μας οδήγησε στην ένταξη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα».
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Κώστας Μαμουλάκης μας ενώνουν πολλά έχουμε κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για το Μαλεβίζι.
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού τμήματος του Νίκου Καραμανωλάκη
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Στη Τύλισο ο Κώστας Μαμουλάκης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Το χωριό Sikillu η σημερινή Καλλονή .............