Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019

Επίσκεψη στο Κόκκινο χωριό του δήμου Αποκορώνου


Το Κόκκινο Χωριό είναι ένα χωριό που βρίσκεται στην περιοχή του Αποκόρωνα , στα Χανιά της Κρήτης. Το χωριό είχε σημαντικό ρόλο στην περίοδο του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου. Το Κόκκινο Χωριό βρίσκεται κοντά στα Καμπιά ,την Πλάκα, την Αλμυρίδα, το Γαβαλοχώρι  και τις Καλύβες.

Το Κόκκινο χωριό είναι ένα παραδοσιακό, ήσυχο, μικρό χωριό. Εδώ βρίσκονται τρείς εκκλησίες ,  το βυζαντινό εκκλησάκι του Αγ.Γεωργίου με μια σπηλιά η οποία χρησιμοποιήθηκε ως καταφύγιο την περίοδο του πολέμου και καταλήγει στο απέναντι βουνό.Η κύρια εκκλησία, η οποία χρησιμοποιείται εβδομαδιαία και σε άλλες χρονικές στιγμές κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής / Πάσχα και τα  Χριστούγεννα είναι ο Άγιος Χαράλαμπος που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού. Απέναντι από την εκκλησία υπάρχει και μια ταβέρνα που ανήκει σε πολύ φιλικό τοπικό άτομο. Μπροστά από την ταβέρνα υπάρχει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και μπάσκετ, που συχνά χρησιμοποιείται  από τα παιδιά του χωριού.  Στο χωριό  μπορείτε να βρείτε ένα μικρό τοπικό  μίνι μάρκετ και καφετέριες που ανήκουν σε κατοίκους της περιοχής. Υπάρχει επίσης ένα εργοστάσιο γυαλιού που κατασκευάζει πολλά έργα τέχνης.


Η πονεμένη περτπατησιά ενός ηλικιωμένου κάτοικου του Κόκκινου Χωριού, του μοναδικού που αντικρήσαμε, με το μπαστούνι και το δυστυχώς κομμένο χέρι.
Ο ήρωας της δικής του ζωής.
Πάνω από το Κόκκινο Χωριό μπορεί κανείς να δει το περίεργο σχήμα ενός λόφου την Δραπανοκεφάλα (που ονομάστηκε έτσι κατά τη διάρκεια της Ενετοκρατίας). Όλη η παραθαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά του χωριού είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον μέρος για έναν περίπατο λόγω του εδάφους και των σπηλαίων, όπως το σπήλαιο του Πέτση (ή καραβότοπος). .
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Η ''Πασιφάη'' το ''παλιότερο'' κρητικό μαγαζί στην Αθήνα.
Αμπάς: Ο καταρράκτης της νότιας Κρήτης με ύψος 145 μέτρων προκαλεί δέος
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Τα Χεντέκια το σημερινό στάδιο Ελευθερίας της πόλης του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ