“559.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας” - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

“559.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας”

“559.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας”
Σύμβαση που αφορά σε έργα οδοποιίας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας υπέγραψε ο Δήμαρχος κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, συνεχίζοντας την υλοποίηση υποδομών που βελτιώνουν την καθημερινότητα των δημοτών. Συγκεκριμένα, με προϋπολογισμό μελέτης 559.000,00€ και με χρηματοδότηση του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, ο κ. Καλογεράκης υπέγραψε σύμβαση για το έργο: «Συντήρηση – βελτίωση και αποκατάσταση βατότητας οδικού δικτύου αρµοδιότητας ∆ήµου Μινώα Πεδιάδας». Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα Θραψανού την Τετάρτη 6-2-2019.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 559.000,00 ευρώ.


Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή, προβλέπεται να πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εργασίες:
* χωματουργικές εργασίες για βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της οδού, καθώς και για τον καθαρισμό και μόρφωση τάφρων, όπου απαιτείται
* κατασκευή υπόβασης, βάσης οδοστρωσίας και ισοπεδωτικής στρώσης, ανάλογα, για την αποκατάσταση των ανωμαλιών του υφιστάμενου οδοστρώματος και τέλος
* εργασίες ασφαλτόστρωσης, δηλαδή ασφαλτική προεπάλειψη, ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας πάχους 0,05m και αντιολισθηρής στρώσης σε τμήματα με έντονη κλίση.
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος ανέφερε: «'Ένα χρόνο μετά την διασφάλιση της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Υποδομών, την ολοκλήρωση των μελετών και όλων των απαιτούμενων διαδικασιών δημοπράτησης, υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση για την έναρξη των εργασιών ασφαλτόστρωσης σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Θέλω να ευχαριστήσω και τον αρμόδιο Υπουργό για την χρηματοδότηση και τους συνεργάτες μου στην Τεχνική Υπηρεσία για την ολοκλήρωση των διαδικασιών».

Post Top Ad

.............