Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019

Εθελοντική αιμοδοσία της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου

Την Μ. Παρασκευή το βράδυ, στα εγκώμια του Επιταφίου, χρησιμοποιεί ο υμνωδός,  την εικόνα του πελεκάνου, ο οποίος κατά τον μύθο, όταν κάποιο φίδι τσιμπήσει τα παιδιά του, τρυπά με το ράμφος το  στήθος του και δίνει ως αντίδοτο στο δηλητήριο, το αίμα του. Ακριβώς έτσι και ο Κύριος μας, ο πρώτος αιμοδότης, έδωσε το αίμα του πάνω στον Σταυρό, για να μας απαλλάξει από την αμαρτία εμβολιάζοντας  μας, με την αιώνια ζωή.


Ακολουθώντας το παράδειγμα του Πατέρα μας, οφείλουμε όλοι να δίνουμε για τους αδελφούς μας το αίμα μας, όποτε υπάρχει ανάγκη. Ειδικότερα όταν δίνεται η ευκαιρία όπως αυτή που διοργανώνει η Ιερά μας Μητρόπολη την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητροπόλεως μας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αιμοδοτών ”ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος” και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων “ο Άγιος Γεώργιος“.
Πως θα μοιραστούμε τον παράδεισο αν δεν μπορούμε τα μοιραστούμε λίγο από το αίμα μας! Δίνοντας το αίμα μας σήμερα, μπορεί αύριο να είμαστε εμείς που θα το χρειαστούμε.
Γνωρίζουμε την προθυμία σας και ελπίζουμε, ότι θα ακολουθήσετε πιστά τα βήματα του πρώτου και μεγάλου αιμοδότη Ιησού Χριστού.
(Όσοι επιθυμούν να δώσουν αίμα, θα πρέπει απαραιτήτως να γνωρίζουν, ότι δεν επιτρέπεται να έχουν προηγουμένως πάρει κάποιο φάρμακο, ούτε παυσίπονο, δύο ημέρες πριν  την  αιμοδοσία. Προκειμένου μάλιστα για αντιβιοτικό, θα πρέπει να  έχουν περάσει δύο έως τρεις ημέρες από την λήψη του φαρμάκου).
Εθελοντική αιμοδοσία της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Η ''Πασιφάη'' το ''παλιότερο'' κρητικό μαγαζί στην Αθήνα.
Αμπάς: Ο καταρράκτης της νότιας Κρήτης με ύψος 145 μέτρων προκαλεί δέος
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Η οικία Τσαχάκη στην πόλη του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ