Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019

«Από το δεύτερο εξάμηνο του 2019 και οι επιχειρήσεις της Κρήτης στο Μεταφορικό Ισοδύναμο»

Σε συνέχεια της πρόσφατης ενημέρωσης από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό προς τους βουλευτές της Κρήτης, με επίσημο απαντητικό έγγραφο το Υπουργείο ενημερώνει ότι από το δεύτερο εξάμηνο του 2019 θα ενταχθούν και οι επιχειρήσεις της Κρήτης στο Μεταφορικό Ισοδύναμο.


Συγκεκριμένα το Υπουργείο αναφέρει: «Στοχεύοντας λοιπόν στην ευρύτερη προσπάθεια του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να απολαμβάνει η νησιωτική χώρα στο σύνολό της τις ευεργετικές διατάξεις αυτής της μόνιμης και ουσιαστικής νησιωτικής πολιτικής χωρίς διακρίσεις, γίνεται γνωστό ότι σε συνεννόηση με τα Επιμελητήρια της Κρήτης, αναμένουμε τα ακριβή στοιχεία που αφορούν τα μεταφερόμενα από ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προϊόντα των επιχειρήσεων,προκειμένου από το δεύτερο εξάμηνο του 2019 να ενταχθούν και οι επιχειρήσεις της Κρήτης στο Μεταφορικό Ισοδύναμο».

Σε απάντηση της Ερώτησης που υπογράφουν οι 7 βουλευτές Βάλια Βαγιωνάκη, Σωκράτης Βαρδάκης, Σπύρος Δανέλλης, Νίκος Ηγουμενίδης, Εμμανουήλ Θραψανιώτης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Αντώνης Μπαλωμενάκης, σημειώνεται επίσης ότι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχουν εμπράκτως αποδείξει το ενδιαφέρον τους για τα νησιά της χώρας μας.

«Με την εφαρμογή πολλαπλών νησιωτικών πολιτικών, αυξημένων επιδοτήσεων, δημιουργία μηχανισμών υποβοήθησης των Δήμων για την υλοποίηση έργων υποδομής, καθώς και με την εισαγωγή θεσμικών μέτρων για τη νησιωτικότητα, οι συνθήκες ανισότητας που βίωναν οι νησιώτες μας ήδη αλλάζουν. Η εφαρμογή του μέτρου του μεταφορικού ισοδύναμου (ΜΙ) εντάσσεται στο πλαίσιο των πολυεπίπεδων νησιωτικών πολιτικών και έχει ως σκοπό την εναρμόνιση του θαλασσίου με το χερσαίο κόστος μεταφοράς ανθρώπων και εμπορευμάτων, από και προς τα νησιά», όπως σημειώνεται στην απάντηση.
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Λιάνα Σταρίδα: «Η θέση του δημάρχου δεν είναι στην Λότζια, αλλά στις γειτονιές»
Σωκράτης Κεφαλογιάννης: “Να φτιάξουμε τ’ Ανώγεια του μέλλοντος για μας και τα παιδιά μας”
Ο Γιώργος Τσαγκαράκης υποψήφιος σύμβουλος με τον Κώστα Μαμουλάκη
Η Ευαγγελία Φασουλάκη με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου
Την υποψηφιότητα του για τον δήμο Μινώα Πεδιάδας κατέθεσε ο Γιώργος Ε. Κασσάκης
Η Λεμονιά Σφακιανάκη υποψήφια δημοτ.σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Τα ιστορικά Ανώγεια ............. Επίσκεψη στο όμορφο χωριό Βρύσες ............. Το χωριό Ο Μέρωνας Αμαρίου ............. Επίσκεψη στο χωριό Κρουσώνας .............