Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019

Λαμπρή η πανήγυρη του I. Nαού Οσίου Ιωσήφ του Ηγιασμένου στον Αζωκέραμο Σητείας


Την Τρίτη 22 Ιανουαρίου, μνήμη του Οσίου Ιωσήφ του Ηγιασμένου του εξ Αζωκεράμου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο  στον φερώνυμο Ιερό Ναό στον οικισμό Αζωκέραμο της Ενορίας Κελλαρίων Σητείας, γενέτειρα του αγίου.

Στην ομιλία του στο πυκνό εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τον βίο του τοπικού αγίου, σημειώνοντας ότι υπήρξε ενάρετο γέννημα θρέμμα του Αζωκεράμου, που συνδέθηκε ως καλογεροπαίδι με την Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή της Παναγίας της Ακρωτηριανής Τοπλού. Επίσης, αναφέρθηκε στην ανακομιδή του άφθαρτου ιερού λειψάνου του αγίου Ιωσήφ από ένα ευλαβή κληρικό, κατά τα πρώτα χρόνια της Τουρκοκρατίας, για να διασωθεί στό Γαϊτάνι Ζακύνθου, όπου  σήμερα φυλάσσεται εκπέμποντας άρρητη ευωδία, μαρτυρώντας ότι μαζί με την ψυχή αγιάζεται και το σώμα των Αγίων. Τέλος, ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχήθηκε σε όλους τους προσερχομένους για να τιμήσουν τη μνήμη του αγίου τήν πρεσβεία καί πλούσια τη χάρη του Οσίου Ιωσήφ του Σαμάκου. 
Στην πανήγυρη έλαβαν μέρος Κληρικοί και πολλοί ευσεβείς χριστιανοί της περιοχής, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Λεωνίδας Τερζής.

.

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Κώστας Μαμουλάκης μας ενώνουν πολλά έχουμε κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για το Μαλεβίζι.
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού τμήματος του Νίκου Καραμανωλάκη
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Στη Τύλισο ο Κώστας Μαμουλάκης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Tο Πέραμα του Δήμου Μυλοποτάμου .............