Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019

Εκδήλωση μνήμης στα Μεσκλά

Εκδήλωση μνήμης «για την 1η Εφεδρική Ομάδα του ΕΛΑΣ και όλους εκείνους που από κοινού, με κάθε τρόπο, απέτρεψαν την ομάδα του Σούμπερτ να διαπράττει στο εξής Εγκλήματα στην Κρήτη», θα γίνει στα Μεσκλά την  ερχόμενη Κυριακή στις 11 το πρωί, όπως ανακοίνωσε χθες ο Δήμος Πλατανιά.

Την εκδήλωση οργανώνουν ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, την Τοπική Κοινότητα, τον Πολιτιστικό Σύλλογο, τους Τοπικούς Φορείς της ευρύτερης περιοχής Μεσκλών – Ζούρβας, Δημοτικής Ενότητας Μουσούρων και την Π.Ε.Α.Ε.Α – Παράρτημα Χανίων, στο Μνημείο Πεσόντων Μεσκλών.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει χαιρετισμού, επιμνημόσυνη δέηση, χαιρετισμοί, ομιλία από τον καθηγητή κ. Φίλη Γεώργιο (κατά την διάρκεια της ομιλίας θα αποδοθούν επίκαιρα ριζίτικα τραγούδια), προσκλητήριο πεσόντων, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των πεσόντων, ανάκρουση Εθνικού Ύμνου και παραδοσιακό κέρασμα.
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Έτος 1941 και οι Γερμανοί ανακαλύπτουν τον Λαβύρινθο της Μεσσαράς
Σας παρουσιάζουμε τα μνημεία της κρητικής φύσης
Κάπως έτσι μεγαλώσαμε την δεκαετία του 1970

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το εγκαταλελημένο χωριό Ξερόκαμπος ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Οι Ποταμιές του δήμου Χερσονήσου .............