Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019

Τα ονομαστήρια του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Τοπλού Σητείας


Την Τρίτη 29 Ιανουαρίου, μνήμη του αγίου Φιλοθέου και των λοιπών έξι Μαρτύρων «των εν Σαμοσάτοις τελειωθέντων», τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Ιωάννου Θεολόγου και Παναγίας Ακρωτηριανής Τοπλού Σητείας, όπου παρέστη συμπροσευχόμενος από το Ιερό Βήμα ο Σεβ. Mητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.


Μετά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε από καρδίας στον εορτάζοντα πολιό Γέροντα και Ηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Φιλόθεο Σπανουδάκη υγεία, άνωθεν ενίσχυση και μακροημέρευση για τη συνέχιση της αγαπητικής διακονίας του και της φιλόθεης και φιλάνθρωπης παράδοσης και προσφοράς της ιστορικής Ιεράς Μονής Τοπλού.
Στη Θεία Λειτουργία, που έλαβαν μέρος Εφημέριοι της περιοχής, παρέστησαν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδωρος Πατεράκης και ο Διοικητής της Π.Ν.Β. Κυριαμαδίου  Αντιπλοίαρχος κ. Εμμανουήλ Καπετανάκης, και πολλοί ευλαβείς προσκυνητές της Μονής.


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Σεμινάρια IANOS 2019 - Φεστιβάλ Πολιτισμού Ηρακλείου - Φεστιβάλ Πολιτισμού Χανίων ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Τοπόλια ............. Επίσκεψη στο χωριό Μεταξοχώρι ............. Το χωριό Πιρουνιανά ............. Επίσκεψη στο χωριό Λούμα .............