Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2019

ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

Υλικά: 
½ κιλό κολοκύθια 
½ κιλό πατάτες
2 μεγάλες ντομάτες
400γρ. μυζήθρα
½ φλιτζάνι λάδι
λίγα φυλλαράκια δυόσμο
½ κουταλάκι ρίγανη
αλάτι
πιπέρι.


Εκτέλεση: 
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά. Κόβουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια σε ροδέλες πάχους περίπου 1 εκατοστούκαι τα κρατάμε σε χωριστά μπολάκια. Θρυμματίζουμε το τυρί. Πάνω στα κολοκυθάκια τρίβουμε τις ντομάτες, ψιλοκόβουμε το δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Σε λαδωμένο ταψάκι απλώνουμε τις μισές πατάτες και πάνω τους βάζουμε εναλλάξ 3 συνολικά στρώσεις με τυρί και κολοκυθάκια. Στο τέλος απλώνουμε τις υπόλοιπες πατάτες πασπαλισμένες με τη ρίγανη. Περιχύνουμε το λάδι και βάζουμε το κολοκυθομπούρεκο σε προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε το φαγητό για μία ώρα περίπου, αρχικά σε δυνατή θερμοκρασία και στη συνέχεια σε χαμηλότερη.




ΠΗΓΗ: http://www.rethymnoguide.gr/
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Έτος 1941 και οι Γερμανοί ανακαλύπτουν τον Λαβύρινθο της Μεσσαράς
Σας παρουσιάζουμε τα μνημεία της κρητικής φύσης
Κάπως έτσι μεγαλώσαμε την δεκαετία του 1970

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ