Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019

Το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σητεία ενημερώθηκαν για την Πρόληψη ώ τρόπος ζωής


«Υγεία: Η Πρόληψη είναι τρόπος ζωής»
Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σητεία επιλέξαμε φέτος να ασχοληθούμε, στο πλαίσιο της διαθεματικής εργασίας, με θέματα που αφορούν την υγεία, τη σωστή διατροφή, τις Πρώτες Βοήθειες και, κυρίως, την πρόληψη, η οποία σώζει ζωές. 


Στόχος του συγκεκριμένου project, το οποίο έχει τίτλο «Υγεία: Η Πρόληψη είναι τρόπος ζωής», είναι να ενημερωθούμε από τους ειδικούς για ζητήματα που άπτονται της υγείας, καθώς και για τα μέτρα που θα πρέπει να λάβουμε, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο, τους επικίνδυνους παράγοντες. 
Στο πλαίσιο αυτό, λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, ο κ. Δασκαλάκης Γιάννης, ως εκπαιδευτής Πρώτων Βοηθειών, αλλά και μέλη της Ε.Δ.Ε.Α.Κ., ως πιστοποιημένα μέλη στην παροχή Πρώτων Βοηθειών, επισκέφτηκαν το Σχολείο μας, προκειμένου να ολοκληρώσουμε την ενημερωτική συνάντηση. Μιλήσαμε για τον πνιγμό και την πνιγμονή και ενημερωθήκαμε σχετικά με τις Πρώτες Βοήθειες που μπορεί ο καθένας μας να παρέχει. Στο τέλος, ο κ. Δασκαλάκης απάντησε σε ερωτήσεις των εκπαιδευομένων και των εκπαιδευτών. 


Η επόμενη συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 με τον παιδίατρο, κ. Ιωάννη Κατσαράκη. Ο κ. Κατσαράκης μας ενημέρωσε σχετικά με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Παιδιατρικής Επιστήμης, καθώς και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι παιδίατροι, κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα στάδια ανάπτυξης των παιδιών, στις ανάγκες τους, καθώς και στα συμπτώματα αλλά και στις προληπτικές εξετάσεις που θα πρέπει να γίνονται, ανάλογα με την ηλικία. Ο κ. Κατσαράκης τόνισε τη σημασία του εμβολιασμού, αλλά και της τακτικής παρακολούθησης των παιδιών από τον παιδίατρό τους, προκειμένου να εντοπίζονται έγκαιρα τα όποια προβλήματα υγείας προκύψουν. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κατσαράκης απάντησε σε ερωτήσεις που έθεσαν οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του σχολείου μας. 
Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σητεία θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά τόσο τον κ. Δασκαλάκη και τα μέλη της Ε.Δ.Ε.Α.Κ., όσο και τον κ. Κατσαράκη για τον χρόνο που μας αφιέρωσαν και για τις πολύτιμες γνώσεις που μοιράστηκαν μαζί μας. 
Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Σητείας
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Κώστας Μαμουλάκης μας ενώνουν πολλά έχουμε κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για το Μαλεβίζι.
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού τμήματος του Νίκου Καραμανωλάκη
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Στη Τύλισο ο Κώστας Μαμουλάκης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Το χωριό Sikillu η σημερινή Καλλονή .............