Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019

Η κοπή της Βασιλόπιτας του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Σητείας


Σε μια όμορφη και σεμνή τελετή την Κυριακή 27 Ιανουαρίου το πρωΐ πραγματοποιήθηκε η τελετή κοπής της Βασιλόπιτας του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Σητείας. Τη Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από τον Ηγούμενο της Μονής Τοπλού Αρχιμ. Φιλόθεο Σπανουδάκη και τον Ιερό Κλήρο της πόλεως.

Ο Σεβασμώτατος ευχήθηκε εγκάρδια στον Πρόεδρο, τα μέλη του Δ.Σ. και στους εθελοντές και τις εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού υγεία και καλή δύναμη στο έργο τους. Τέλος, τους ευχαρίστησε για την αγαστή συνεργασία τους με την Τοπική Εκκλησία και τους συνεχάρη για της εθελοντική προσφορά τους στον συνάνθρωπο και ευρύτερα στην τοπική κοινωνία. Ιδιαιτέρως συνεχάρη τον σεβαστό και αγαπητό σε όλους Πρόεδρο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Γεώργιο Γουλιέλμο, οι οποίοι δεν φείδονται χρόνου και κόπων,  για να συνδράμουν όποτε παραστεί ανάγκη στην ευρύτερη περιοχή της Σητείας.

Ο Πρόεδρος, Αιδεσιμολ. Πρωτ. Γεώργιος Γουλιέλμος, ευχαρίστησε θερμά τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο, που ευλόγησε τη Βασιλόπιτα και είναι πάντοτε στο πλευρό των εθελοντών και εθελοντριών του Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι επιτελούν εδώ και πολλά χρόνια σπουδαίο έργο στην κοινωνία της Σητείας, όπως είναι η τράπεζα αίματος και η διανομή της τσάντας αγάπης. 
Επίσης, χαιρετισμό και ευχές για το νέο έτος απηύθυναν και ο παριστάμενος Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδωρος Πατεράκης, ο οποίος τόνισε ότι ο Δήμος Σητείας στηρίζει έμπρακτα το έργο του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Σητείας, αλλά και ο υποψήφιος Δήμαρχος Σητείας κ. Νικόλαος Κουρουπάκης, επί προηγούμενης Δημαρχίας του οποίου το έτος 1992 ιδρύθηκε το Παράρτημα Σητείας του Ε.Ε.Σ. 
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Η ''Πασιφάη'' το ''παλιότερο'' κρητικό μαγαζί στην Αθήνα.
Αμπάς: Ο καταρράκτης της νότιας Κρήτης με ύψος 145 μέτρων προκαλεί δέος
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Τα Χεντέκια το σημερινό στάδιο Ελευθερίας της πόλης του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ