Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ευλόγησε τη Βασιλόπιτα της Ε.Δ.Ε.Α.Κ. ΣητείαςΤην Τετάρτη 25 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ευλόγησε τη Βασιλόπιτα των Εθελοντών Διασωστών Εκτάκτων Αναγκών Κρήτης (Ε.Δ.Ε.Α.Κ.) Σητείας, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοοποιήθηκε στην έδρα ομάδας. Τη Βασιλόπιτα έκοψε ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Α.Κ. κ. Ιωάννης Δασκαλάκης, ο οποίος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στον Σεβ. Μητροπολίτη, στους παρευρεθέντες, καθώς και σε όλα τα μέλη της Ε.Δ.Ε.Α.Κ. για την άψογη συνεργασία τους.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ευχήθηκε από καρδίας υγεία, αγάπη, ομόνοια και ειρήνη, και καλή δύναμη στο έργο των μελών της Ε.Δ.Ε.Α.Κ. Σητείας για το νέο έτος και τους συνεχάρη όλους και ιδιατέρως τό Πρόεδρο κ. Ιω. Δασκαλάκη, διότι από το περίσσευμα της καρδιάς και του προσωπικού χρόνου τους υπηρετούν το σπουδαίο σκοπό της εθελοντικής προσφοράς και βοήθειας, αδιακρίτως σε κάθε συνάνθρωπο, όπως μας δίδαξε και μας άφησε παρακαταθήκη ο Κύριός μας Ι. Χριστός στην παραβολή του Καλού Σαμαρείτη. Όπως, ακόμα, σημείωσε ο Σεβασμιωτάτος, πολλές φορές οι εθελοντές και οι εθελόντριες της Ε.Δ.Ε.Α.Κ. έρχονται να καλύψουν το έλλειμα της πολιτείας, δραστηριοποιούμενοι τόσο στη Σητεία, όσο και σε όλο τον Νομό Λασιθίου και την Κρήτη γενικότερα. Τέλος, τους ευχαρίστησε για την αγαστή συνεργασία τους με την Τοπική Εκκλησία και εξέφρασε τη χαρά του που νέα μέλη από όλη την επαρχία της Σητείας στελεχώνουν την Ε.Δ.Ε.Α.Κ., γεγονός που φανερώνει τον δυναμισμό και τα εχέγγυα για μεγαλύτερη προσφορά της ομάδος στην τοπική κοινωνία.


Επίσης, σύντομο χαιρετισμό και ευχές για το έτος 2019  απηύθυνε ο παριστάμενος Δήμαρχος Σητείας κ. Θεοδωρος Πατεράκης.Στην τελετή ευλόγησης και κοπής της Βασιλόπιτας της Ε.Δ.Ε.Α.Κ. Σητείας έλαβαν μέρος οι ιερατικώς Προϊστάμενοι Εφημέριοι των τριών Ενοριών της πόλεως και παρέστησαν εκτός από τον Δήμαρχο κ. Θ. Πατεράκη, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Σητείας κ.κ. Νικ. Κοζυράκης και Παύλος Χριστοδουλάκης.
ΠΡΟΣΩΠΑ
Το ρακοκάζανο του Λεωνίδα στο Αλάγνι του δήμου Αρχανών Αστρουσίων
Ακροστιχίδα του Οκτώβρη - του Κωστή Λαγουδιανάκη
Ο λυγμός του Έρωτα - του Κωστή Μουδάτσου
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Νέα δεδομένα στην αφαίρεση του καταρράκτη - του Βασιλείου Κοζομπόλη
Οι μεταβολές στη λειτουργία του θυρεοειδούς - του Δημητρίου Γιάλβαλη
Καρκίνος του πρωκτού - τα πρώτα συμπτώματα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ