Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019

“Στην Ελλάδα του Χίτλερ”Σε μια εποχή που τα βιβλία και οι εργασίες για την κατοχική και τη μετακατοχική περίοδο κυκλοφορούν κατά εκατοντάδες σε ετήσια βάση μια επιστροφή στα Κλασσικά έχει πάντα τη σημασία της. Το «Στην Ελλάδα του Χίτλερ» θεωρείται από τα καλύτερα του είδους και όχι τυχαία. Η ενδελεχής έρευνα, οι πολλές πηγές, η προσπάθεια του συγγραφέα να αναλύσει την περίοδο αυτή χωρίς στερεότυπα και προκαταλήψεις και δίχως απλουστευτικές ερμηνείες είναι μοναδική.


Εξαιρετικό το κεφάλαιο για το λιμό τον πρώτο χειμώνα της κατοχής αλλά και για τη γέννηση και γιγάντωση του αντάρτικου στα Ελληνικά βουνά (εξαιτίας της βαναυσότητας των ναζί και των συνεργατών τους και όχι για τους τελείως αντίθετους λόγους που προτάσσουν “σύγχρονοι” αναθεωρητές της ιστορίας), τα επιμέρους κεφάλαια που προσπαθεί να δώσει φως στη στάση των Γερμανών, αποκαλύπτουν στον αναγνώστη πολλά ζητήματα της εποχής που συζητιούνται ακόμα και σήμερα.
Ένα βιβλίο που διαβάζεται και θα διαβάζεται απνευστί για πολλά χρόνια ακόμα.

ΠΗΓΗ - χανιωτικα νεα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Στο Τσαλικάκι βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας
Στο Γάζι ο Κώστας Μαμουλάκης με μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Κατσαμάς – Τριαλώνη στο πλευρό Μποκέα για το τοπικό Γαζίου
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Tο Πέραμα του Δήμου Μυλοποτάμου .............