Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019

Σεμινάριο αντισεισμικής προστασίας στα Χανιά στο πλαίσιο των σεμιναρίων πολιτικής προστασίας που οργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης


Σεμινάριο αντισεισμικής προστασίας στα Χανιά στο πλαίσιο των σεμιναρίων πολιτικής προστασίας που οργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης 

Στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων έγινε το τέταρτο σεμινάριο πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης με τη συνεργασία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων, της Αντιπεριφέρειας Χανίων και σε συνεργασία με τον ΟΑΣΠ.
Πρόκειται για τη συνέχιση των ημερίδων που έγιναν το περασμένο δίμηνο σε Λασίθι και Ηράκλειο. Ακολούθησαν τα Χανιά και ο προγραμματισμος θα ολοκληρωθεί στο Ρέθυμνο. 


Το θέμα του σεμιναρίου αφορούσε την πρόληψη και την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών σε σχολεία κατά την εκδήλωση σεισμού. Ακολούθησε ημερίδα που αφορούσε τα νηπιαγωγεία. Η συμμετοχή για άλλη μια φορά ήταν μεγάλη, δείγμα της ανταπόκρισης που καταγράφεται από τον εκπαιδευτικό κόσμο όπως επεσήμαναν οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες. 
"Όπως έχει ήδη διαπιστωθεί, υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τους εκπαιδευτικούς του νησιού, κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα επειδή στόχος είναι η ολοκληρωμένη ενημέρωση και η πρόληψη που βοηθά να έχουμε την απαιτούμενη γνώση", δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης Γιάννης Παρασύρης. 
Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Λεονταράκης τόνισε ότι «οι εκπαιδευτικοί είχαν πολύ θετική ανταπόκριση στα Χανιά και μας παροτρύναν ως περιφέρεια να συνεχίσουμε το εγχείρημα, γεγονός που μας δίνει δύναμη. Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις».
Το επόμενο σεμινάριο θα γίνει στις 13 και 14 Φεβρουαρίου στο Ρέθυμνο. 
Παρόντες στην εκδήλωση των Χανίων ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακος Σύμβουλος Τάσος Κουρουπάκης και ο Γιάννης Βερυκοκίδης υπεύθυνος τμήματος πολιτικής προστασίας Χανίων. 
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Στο Τσαλικάκι βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας
Στο Γάζι ο Κώστας Μαμουλάκης με μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Στη Τύλισο ο Κώστας Μαμουλάκης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Tο Πέραμα του Δήμου Μυλοποτάμου .............