Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2019

Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου Αγίου Νικολάου στον Διονύση Καψάλη για την βράβευση του από το Υπ Πολιτισμού

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την απονομή από το Υπουργείο Πολιτισμού Αθλητισμού του "Μεγάλου Βραβείου Γραμμάτων", στον Διονύση Καψάλη για την συνολική προσφορά του στα γράμματα, απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή  στον ποιητή του πρωτότυπου καλλιτεχνικού έργου "Απόκοπος ή Σπιναλόγκα" που παρουσιάστηκε τον περασμένο Ιούλιο (18/7/2018) στο νησί , συπεριλήφθηκε στον φάκελο υποψηφιότητας του μνημείου για την OUNESCO και αναμένεται να συμβάλλει τα μέγιστα στην δημοσιότητα της πρότασης, αλλά και γενικότερα στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την ένταξη της Σπιναλόγκας στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η συγκεκριμένη βράβευση, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, δίνει ένα τόνο αισιοδοξίας σε μια εποχή δύσκολη, αφού όσοι ζουν στον κόσμο του βιβλίου, βιώνουν ένα ενδιαφέρον παράδοξο. Ενώ η κρίση έχει χτυπήσει την εμπορική διάσταση του βιβλίου δεν έχει κάνει το ίδιο με την καλλιτεχνική του. Ο Ελληνικός Πολιτισμός παρά τις αντιξοότητες συνεχίζει να παράγει σε όλες τις μορφές τέχνη, ενώ εξακολουθεί να  έχει ηχηρή παρουσία στον παγκόσμιο διάλογο των πολιτισμών.
Το "Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων" που απονεμήθηκε στον ποιητή αποτελεί αναμφισβήτητα ύψιστη τιμή για τον ίδιο, δεδομένου ότι έρχεται ως επιστέγασμα του έργου που με σεμνότητα και σεβασμό έχει προσφέρει επί σειρά ετών.
Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, τόσο για την βράβευση του κ. Καψάλη, όσο και για την συμβολή του, στην δημιουργία του καλλιτεχνικού έργου "Απόκοπος ή Σπιναλόγκα" που έδωσε την δυνατότητα ν΄αναδειχθεί κατά τρόπο μοναδικό το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής - σ΄ένα τόπο εμβληματικό -που αποτέλεσε για σειρά ετών σύμβολο πόνου, απομόνωσης, μαρτυρίου.
Θερμά συγχαρτήρια !
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Η ''Πασιφάη'' το ''παλιότερο'' κρητικό μαγαζί στην Αθήνα.
Αμπάς: Ο καταρράκτης της νότιας Κρήτης με ύψος 145 μέτρων προκαλεί δέος
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Τα Χεντέκια το σημερινό στάδιο Ελευθερίας της πόλης του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ