Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2019

Ο αγιασμός των υδάτων στον Κουρεμένο του δήμου Σητείας


Στις 12:30 μ.μ. της κυριώνυμης ημέρας των Θεοφανείων πραγματοποιήθηκε στο λιμανάκι του Κουρεμένου στο Παλαίκαστρο Σητείας ο καθαγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, μέσα από παραδοσιακό ψαροκάικο.

Το τσουχτερό κρύο αψήφησε ένας νεαρός κολυμβητής, που έπεσε στα παγωμένα νερά και ανέσυρε τον Τίμιο Σταυρό, ο οποίος έλαβε ως δώρο από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο ένα χρυσό σταυρό.
Ο Σεβ. ευχήθηκε σε όλους την ευλογία του Ιορδάνου, καλές θάλασσες στους ψαράδες και τους ναυτικούς και καλή φώτιση από τον Τριαδικό Θεό.Στην τελετή έλαβε μέρος ο Εφημέριος Παλαικάστρου και Αρχιερατικός της Δ´ Αρχιερατικής Περιφέρειας της Μητροπόλεως Αιδεσ. πρωτ. Σπυρίδων Ρελάκης, ενώ παρέστησαν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδωρος Πατεράκης ο Αντιδήμαρχος κ. Παύλος Χριστοδουλάκης, ο Διοικητής της Π.Ν.Β. Κυριαμαδίου Αντιπλοίαρχος κ. Εμμαν. Καπετανάκης, ο Λιμενάρχης Σητείας Υποπλοίαρχος Λ.Σ κ. Ιωάννης Ψαράκης, ο Πρόεδρος της Μ.Α.Δ.Ε.Σ. κ. Εμμαν. Φουντοραδάκης, και εκπρόσωποι τοπικών Αρχών και Φορέων και αρκετοί Παλαικαστριανοί.
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Οι παλιοί νερόμυλοι στην περιοχή Λιναρές του χωριού Μυρσίνη
Ο Σάντολος του κοπελιού
Ο μεσημεριανός καλοκαιρινός ύπνος
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Ο ιερός ναός του Αγίου Πνεύματος στο εγκαταλελημένο χωριό Αξέντι
Οι τοίχοι έχουν την δική τους ιστορία

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ