Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2019

Ο αγιασμός των υδάτων στον Κουρεμένο του δήμου Σητείας


Στις 12:30 μ.μ. της κυριώνυμης ημέρας των Θεοφανείων πραγματοποιήθηκε στο λιμανάκι του Κουρεμένου στο Παλαίκαστρο Σητείας ο καθαγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, μέσα από παραδοσιακό ψαροκάικο.

Το τσουχτερό κρύο αψήφησε ένας νεαρός κολυμβητής, που έπεσε στα παγωμένα νερά και ανέσυρε τον Τίμιο Σταυρό, ο οποίος έλαβε ως δώρο από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο ένα χρυσό σταυρό.
Ο Σεβ. ευχήθηκε σε όλους την ευλογία του Ιορδάνου, καλές θάλασσες στους ψαράδες και τους ναυτικούς και καλή φώτιση από τον Τριαδικό Θεό.Στην τελετή έλαβε μέρος ο Εφημέριος Παλαικάστρου και Αρχιερατικός της Δ´ Αρχιερατικής Περιφέρειας της Μητροπόλεως Αιδεσ. πρωτ. Σπυρίδων Ρελάκης, ενώ παρέστησαν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδωρος Πατεράκης ο Αντιδήμαρχος κ. Παύλος Χριστοδουλάκης, ο Διοικητής της Π.Ν.Β. Κυριαμαδίου Αντιπλοίαρχος κ. Εμμαν. Καπετανάκης, ο Λιμενάρχης Σητείας Υποπλοίαρχος Λ.Σ κ. Ιωάννης Ψαράκης, ο Πρόεδρος της Μ.Α.Δ.Ε.Σ. κ. Εμμαν. Φουντοραδάκης, και εκπρόσωποι τοπικών Αρχών και Φορέων και αρκετοί Παλαικαστριανοί.
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Λιάνα Σταρίδα: «Η θέση του δημάρχου δεν είναι στην Λότζια, αλλά στις γειτονιές»
Σωκράτης Κεφαλογιάννης: “Να φτιάξουμε τ’ Ανώγεια του μέλλοντος για μας και τα παιδιά μας”
Ο Γιώργος Τσαγκαράκης υποψήφιος σύμβουλος με τον Κώστα Μαμουλάκη
Η Ευαγγελία Φασουλάκη με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου
Την υποψηφιότητα του για τον δήμο Μινώα Πεδιάδας κατέθεσε ο Γιώργος Ε. Κασσάκης
Η Λεμονιά Σφακιανάκη υποψήφια δημοτ.σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Τα ιστορικά Ανώγεια ............. Επίσκεψη στο όμορφο χωριό Βρύσες ............. Το χωριό Ο Μέρωνας Αμαρίου ............. Επίσκεψη στο χωριό Κρουσώνας .............