Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019

Επίσκεψη-αυτοψία Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου στο νέο Δικαστικό Μέγαρο στη παραλιακή λεωφόρο Ηρακλείου

Την οικοπεδική έκταση στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου στο ύψος της εισόδου του λιμανιού όπου θα ανεγερθεί το νέο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου επισκέφθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης. Ο κ. Κουκιαδάκης παρακολούθησε από κοντά την πρόοδο του έργου των τομών που πραγματοποιούνται στην οικοπεδική έκταση από την Περιφέρεια, προκειμένου να διαπιστωθεί η ύπαρξη ή μη αρχαιολογικών ευρημάτων. 

Ο κ. Κουκιαδάκης σε δήλωση του μάλιστα αναφερόμενος στην σημαντικότητα του έργου τόνισε ότι εντός Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί το έργο των τομών, για να ακολουθήσει η επόμενη φάση που είναι η δημοπράτηση. Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του ο κ. Κουκιαδάκης ανέφερε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την Κρήτη, το Ηράκλειο, η Περιφέρεια ανέλαβε την πρωτοβουλία, και την ευθύνη, να κάνει τις τομές που χρειαζόταν οι αρχαιολογία για να διαπιστωθεί η ύπαρξη ή μη αρχαιολογικών ευρημάτων, που ενδεχομένως θα εμπόδιζαν την δημοπράτηση του έργου. 
Πιστεύω ότι μέσα στο Φεβρουάριο θα έχουμε ολοκληρώσει την ερευνητική προσπάθεια και ευχόμαστε όλοι να μην βρούμε κάτι που θα εμποδίσει την δημοπράτηση του έργου. Ήδη το Υπουργείο Υποδομών που έχει αναλάβει την κατασκευή του έργου με ΣΔΙΤ,  έχει προσλάβει τοπογράφο μηχανικό που θα κάνει την ακριβή αποτύπωση, μπορεί και αυτή τη στιγμή να βρίσκονται στον «αέρα» -δεν το έχω δει από ότι όμως με έχει διαβεβαιώσει η αντίστοιχη γενική Διεύθυνση του Υπουργείου-οι διαγωνισμοί για την πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου, νομικού συμβούλου και τεχνικού συμβούλου.  Αυτό είναι το πρώτο στάδιο για την οριστική δημοπράτηση του έργου που θα γίνει όπως είπα με τη σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Είναι μία καλή εξέλιξη ότι μπήκε η αρχή και από το Υπουργείο, και μάλιστα μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το Υπουργείο προσπαθεί να επισπεύσει τη δική μας προσπάθεια, εδώ μας καθυστέρησαν τα καιρικά φαινόμενα, αλλά ήδη έχουμε προχωρήσει σημαντικά».
Στο έργο μαζί με τον κ. Κουκιαδάκη βρέθηκε και η αρχιτέκτονας-μηχανικός της ΠΕ Ηρακλείου Ελένη Σταματάκη. Το οικόπεδο που θα ανεγερθεί το νέο Δικαστικό Μέγαρο είναι  17 συνολικά στρεμμάτων και η προμελέτη προβλέπει 13 στρέμματα κτιριακές εγκαταστάσεις .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Κώστας Μαμουλάκης μας ενώνουν πολλά έχουμε κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για το Μαλεβίζι.
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού τμήματος του Νίκου Καραμανωλάκη
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Στη Τύλισο ο Κώστας Μαμουλάκης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Το χωριό Sikillu η σημερινή Καλλονή .............