Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2019

Λαοθάλασσα στα Ανώγεια για τον εορτασμό των Φώτων-Υπέροχες εικόνες από τον χιονισμένο Ψηλορείτη που κάτασπρος υποδέχεται τους επισκέπτες

Στα Θεοφάνια, αναμένεται όπως κάθε χρονιά να «βουλιάξει» το χωριό  από επισκέπτες που θα εκμεταλλευτούν την αργία για λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς και παιχνιδιού με το χιόνι στο βουνό του Ψηλορείτη. Ήδη από το Σάββατο πολύς κόσμος προτίμησε τα Ανώγεια για την βόλτα του, ενώ και τα ξενοδοχεία του χωριού έχουν πληρότητα άνω του 80% για το διήμερο των Φώτων.


Και μπορεί εντός του χωριού να μην το έστρωσε παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες, που συνήθως βρίσκονται στον ένα βαθμό Κελσίου, αλλά για τα καλά το έστρωσε τις προηγούμενες ημέρες στον Ψηλορείτη, από το ύψος της “Ντελίνας” και πάνω στα δυο χιλιόμετρα από τα Ανώγεια όπου το ύψος του χιονιού φτάνει εκεί στα 5 εκατοστά, ενώ στα “Πετραδολάκια” από χθες στα 10 χιλιόμετρα από τα Ανώγεια φτάνει μέχρι και τα 20 εκατοστά με τους δρόμους πάντως να παραμένουν ανοιχτοί.

Ολόκληρος ο μηχανισμός του Δήμου βρίσκεται σε εγρήγορση, χωρίς πάντως να έχει χρειαστεί η επέμβαση του μέχρι στιγμής, ενώ όπως δείχνουν τα καιρικά φαινόμενα δεν αναμένεται έντονη χιονόπτωση εντός του χωριού.Το γεγονός αυτό δίνει την καλύτερη ευκαιρία σε ζευγάρια και οικογένειες να απολαύσουν τα μαγευτικά χειμωνιάτικα Ανώγεια, συνδυάζοντας το χιόνι στο βουνό, με την βόλτα στη συνέχεια στο χωριό χωρίς προβλήματα, ώστε να απολαύσουν αυθεντικές Ανωγειανές γεύσεις σε κάποια από τις πολυάριθμες παραδοσιακές μας ταβέρνες, με το Ανωγειανό οφτό να έχει την τιμητική του και αυτό το διήμερο!

Απολαύστε μερικές από τις 
 φωτογραφίες που τράβηξε ο συνεργάτης μας Μανόλης Σαμόλης, σε μια μικρή βόλτα του στον κάτασπρο γέρο-Ψηλορείτη! Χρόνια πολλά σε όλους..ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Έτος 1941 και οι Γερμανοί ανακαλύπτουν τον Λαβύρινθο της Μεσσαράς
Σας παρουσιάζουμε τα μνημεία της κρητικής φύσης
Κάπως έτσι μεγαλώσαμε την δεκαετία του 1970

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ