Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019

Πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας του συλλόγου Μικρασιιατών και Ποντίων Αρμενίων δήμου Σητείας

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20/ Ιανουαρίου στις 11.15 το πρωί στο Πολύκεντρο Σητείας η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Σ.Μ.Π.Α. Σητείας που περιλαμβάνει και την κοπή της Βασιλόπιτας κατά τα Μικρασιάτικα έθιμα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλωσόρισμα του προέδρου κου Γεώργιου Αλεβίζου και ακολούθησε η κοπής της πίτας αφού πρώτα ευλογήθηκε από τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο και άλλους ιερείς. 


Ακολούθησε απονομή Επαίνων προσφοράς στους κατ' επανάληψιν αιμοδότες και στον πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Σητείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού π. Γεώργιο Γουλιέλμο.Στη συνέχεια έγινε αναφορά στο βιβλίο του Βασίλη Χατζηδάκη "Στα μονοπάτια του έρωτα και του ονείρου" από την φιλόλογο κα Φανή Παφύτα. Στα πλαίσια της εκδήλωσης που ολοκληρώθηκε με μικρή δεξίωση, συγκεντρώθηκαν και φέτος συσκευασίες ελαιολάδου 5 λ. για να σταλούν στην ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, την Εθελοντική μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Παιδικής Μέριμνας και Προστασίας ιδρυτής της οποίας είναι ο Πάτερ Αντώνιος Παπανικολάου που πρόσφατα κέρδισε με ομόφωνη απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου το «Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2018» για την τεράστια κοινωνική προσφορά του.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Σεμινάρια IANOS 2019 - Φεστιβάλ Πολιτισμού Ηρακλείου - Φεστιβάλ Πολιτισμού Χανίων ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Τοπόλια ............. Επίσκεψη στο χωριό Μεταξοχώρι ............. Το χωριό Πιρουνιανά ............. Επίσκεψη στο χωριό Λούμα .............