Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019

Η πόλη του Ρεθύμνου έχει ήδη ξεκινήσει να κινείται σε καρναβαλικούς ρυθμούς

Η πόλη του Ρεθύμνου έχει ήδη ξεκινήσει να κινείται σε καρναβαλικούς ρυθμούς, ακολουθώντας τα βήματα του δικού της Χορού στον Χώρο και τον Χρόνο!
Παρόλο που η επίσημη Καρναβαλική Περίοδος θα ξεκινήσει στις 15 Φεβρουαρίου 2019 με μια εντυπωσιακή Τελετή Έναρξης, η προετοιμασία των Ομάδων είναι ήδη εντατική, καθώς, οι στολές παίρνουν την τελική τους μορφή, τα άρματα κατασκευάζονται και οι συναντήσεις των Καρναβαλιστών πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο.

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας (δια χειρός κ. Νικολάου Σκαρτσιλάκη από το Μόνα Λίζα, όπως όλα τα τελευταία χρόνια) στην Ολομέλεια των Ομάδων του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019, ανέδειξε τυχερούς τους Αλλητρούητους, οι οποίοι, παρέλαβαν ένα όμορφο δώρο από την κ. Κατερίνα Μανετάκη, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, ενώ θα επιλέξουν και τη θέση τους στη Μεγάλη Παρέλαση της 10ης Μαρτίου.
Ο Δήμος Ρεθύμνης και η Οργανωτική Επιτροπή του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2019, καλούν όλους όσοι αγαπούν και θέλουν να υποστηρίξουν αυτόν τον σημαντικό και διεθνώς αναγνωρισμένο πολιτιστικό θεσμό, να συμμετάσχουν με όποιον τρόπο επιθυμούν στη Μεγάλη Γιορτή του Ρεθύμνου.
Σύμφωνα με την κ. Πέπη Μπιρλιράκη, Πρόεδρο Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. και Οργανωτικής Επιτροπής Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2019, «Η δημοφιλέστερη πολιτιστική εκδήλωση της πόλης μας ξεκινάει και φέτος, με τους καλύτερους οιωνούς. Ένας από τους βασικούς μας στόχους είναι πάντα η γόνιμη συνεργασία με Φορείς και ιδιώτες, οι οποίοι, μοιράζονται μαζί μας όλη αυτή τη χαρά και την ικανοποίηση της συμμετοχής τους στη Γιορτή των Ρεθυμνιωτών. Το Καρναβάλι μας, ενώνει ιδέες, επαγγέλματα, ηλικίες, πόλεις, χώρες, αλλά, κυρίως, ενώνει τους ανθρώπους μας. Καλούμε, λοιπόν, τους δικούς μας ανθρώπους να στηρίξουν, με όποιον τρόπο επιλέξουν εκείνοι, τις φετινές καρναβαλικές δράσεις έχοντας κατά νου ότι ο Πολιτισμός πάντα επιστρέφει στους πρωταγωνιστές του».
Για προτάσεις, χορηγίες, υπηρεσίες, κ.λπ., μπορείτε να επικοινωνείτε:
Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ρεθύμνης
Γραφείο Καρναβαλιού
Αρκαδίου 48-50, 74100
Τ.: 28310 40140
Fax: 28310 40149
e-mail: rethymnocarnival17@gmail.com

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Κώστας Μαμουλάκης μας ενώνουν πολλά έχουμε κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για το Μαλεβίζι.
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού τμήματος του Νίκου Καραμανωλάκη
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Στη Τύλισο ο Κώστας Μαμουλάκης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Το χωριό Sikillu η σημερινή Καλλονή .............