Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2019

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Ενορίας Μεσελέρων Ιεράπετρας


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πανηγύρισε τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου, εορτή της Συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου, ο φερώνυμος  Ιερός Ενοριακός Ναός των Μεσελέρων Ιεράπετρας.


Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους, και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στο πολυπρόσωπο εκκλησίασμα. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην εορτή της Συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου, επισημαίνοντας ότι η επόμενη ημέρα των μεγάλων Δεσποτικών εορτών, όπως είναι τα Θεοφάνεια, είναι αφιερωμένη στα πρόσωπα που υπούργησαν αυτό το γεγονός της θείας οικονομίας, και αναφέρθηκε στο κήρυγμα και το βάπτισμα μετανοίας του αγίου, σημειώνοντας την ιδιαίτερη τιμή που του αποδίδει η αγία μας Εκκλησία, ως τελευταίου Προφήτη της Π.Δ., Βαπτιστή του Κυρίου μας Ι. Χριστού και μάρτυρα της πίστεως.

Tέλος, ευχήθηκε χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους, ιδιαιτέρως δε στους εορτάζοντες, καθώς και στον επικεφαλής του χορού Πρωτοψάλτη κ. Ιωάννη Αρώνη, Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης».

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Φιλόθεος Δοργιάκης, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Φωτεινής πόλεως Ιεράπετρας, και ο Αιδεσιμ. π. Εμμανουήλ Παπαευαγγελίδης, Εφημέριος της Ενορίας Μεσελέρων. Εκκλησιάσθηκαν ο Πρόεδρος κ. Εμμανουήλ Σκουλούδης και τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας Μεσελέρων, οι ενορίτες και άλλοι ευσεβείς χριστιανοί της περιοχής.


ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Η ''Πασιφάη'' το ''παλιότερο'' κρητικό μαγαζί στην Αθήνα.
Αμπάς: Ο καταρράκτης της νότιας Κρήτης με ύψος 145 μέτρων προκαλεί δέος
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Τα Χεντέκια το σημερινό στάδιο Ελευθερίας της πόλης του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ