Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019

Πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πίτας του Δικτύου Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης


Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης   πίτας    του ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ, με παράλληλη βράβευση της κας Αθηνάς Κυριακάκη-Σφακάκη, εθελόντρια ξεναγός και συγγραφέας. Η πρόεδρος του Δικτύου, αφού καλωσόρισε  τα μέλη, τις φίλες και τους φίλους του Δικτύου, ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους και ευχαρίστησε ους δωροθέτες για τη λαχειοφόρο αγορά,  τα    μέλη   και  τις φίλες  του σωματείου   για  τις   όμορφες   κατασκευές   τους,      καθώς και τα καταστήματα Ηρακλειου που προσέφεραν τα δώρα τους . 


Ιδιαίτερα ευχαρίστησε την ΑΝΕΚ Lines και Bluestar FERRIES, τις ΜΙΝΩΙΚΕΣ Γραμμές, τα Σούπερ Μάρκετ Χαλκιαδάκη, τα Σούπερ Μαρκετ Σκλαβενίτης, το κατάστημα Καφέ - Δανδάλη,  την Αναπτυξιακή Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου, και τον εικαστικό Κώστα Καπετανάκη για την προσφορά του.Η Περιφέρεια Κρήτης, ο Περιφερειάρχης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης καθώς επίσης το Επιμελητήριο Ηρακλείου και ο Πρόεδρός του, κ. Μανόλης Αλιφιεράκης στηρίζουν διαχρονικά το σωματείο μας και τους ευχαριστούμε.

Κόβοντας την πίτα  και απευθυνόμενη στους και στις εκπροσώπους των φορέων η πρόεδρος  κα Σκεύω Μπιζιώτη δήλωσε: « Το  2018  αιφνιδίασε  την  Ελληνική κοινωνία, με την  έξαρση της βίας και της ενδοοικογενειακής βίας, με αθώα θύματα. Σας  καλώ να αναλάβετε πρωτοβουλίες μέσω των Επιτροπών Ισότητας του Δήμου και της Περιφέρειας  και σε συνεργασία με τα γυναικεία σωματεία να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε αυτό το φαινόμενο. Τη σημερινή εκδήλωση την αφιερώνουμε σε αυτά τα αθώα θύματα και στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς κάθε κατεύθυνση».

Με ιδιαίτερη συγκίνηση, σε μια απλή τελετή, έγινε η βράβευση της εθελόντριας ξεναγού και συγγραφέως κας Αθηνάς Κυριακάκη –Σφακάκη  για τη «Διά βίου προσφορά της, στην κοινωνία, στον εθελοντισμό και για την εκτός Κρήτης διάδοση της Ιστορίας και του πολιτισμού της Κρήτης».

Το φλουρί της πίτας, το οποίο κέρδισε η κα. Χριστίνα Νταλάρδα, συνοδευόταν από έναν υπέροχο  πίνακα του γνωστού εικαστικού Κώστα Καπετανάκη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Φασουλάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης κ. Μιχάλης Βαμιεδάκης, η Αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής κα. Μαρία Καναβάκη, ο εντεταλμένος  σύμβουλος τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου κ. Gian Andrea Paolo Garancini και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Χάρης Βαβουρανάκης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις μουσικές επιτυχίες του Βαγγέλη Μπιτζαράκη, με κέφι και χορό.
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019
Ο Σύλλογος Ανασεμιά ετοιμάζεται για το Φεστιβάλ «Ερωτόκριτος-Αναγέννηση
Φεστιβάλ τεχνών 2019 του δήμου Φαιστού απο 19 έως 30 Αυγούστου
Πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία» του Δήμου Μυλοποτάμου
ΚΥΡΒΕΙΑ 2019 στο Δήμο Ιεράπετρας
“Πέτρας Πολιτισμός” του Δήμου Ανωγείων για το καλοκαίρι του 2019!
Γιώργος Σεφέρης, «Ζήτημα φωτός» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις – Καλοκαίρι 2019 Δήμου Πλατανιά
Οι εκδηλώσεις του Δήμου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2019»
Πολιτιστικές εκδηλώσεις ΚΟΝΔΥΛΑΚΕΙΑ 2019
Ακροάσεις της ΣΟΝΕ για Ορχήστρα - Χορωδία - Τραγουδιστές απ' όλη την Ελλάδα
"Κρήτη, μια ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί" - Το πλήρες πρόγραμμα
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Χανιά 2019»

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ