Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2019

Ανοιχτοί οι δρόμοι προς Ρέθυμνο και Ηράκλειο- Στα σαράντα εκατοστά η χιονόπτωση στα Ανώγεια

Στους 40 πόντους έφτασε το ύψος του χιονιού στα Ανώγεια με την χιονόπτωση να συνεχίζεται , ενώ οι προβλέψεις μιλάνε για ύφεση των έντονων καιρικών φαινομένων από το απόγευμα. Τα μηχανήματα του Δήμου έπιασαν δουλειά μετά τις 9 το πρωί και έχουν ανοιχτούς τους δρόμους τόσο προς το Ηράκλειο, όσο και προς το Ρέθυμνο.Μάλιστα τα μηχανήματα επιχειρούν μέχρι και την περιοχή “Σκλαβόκαμπος” περίπου στα 15 χιλιόμετρα μακριά από το χωριό. Ανοιχτοί οι δρόμοι κυρίως για τα αγροτικά αυτοκίνητα, αλλά καλό θα είναι τα επιβατικά οχήματα να χρησιμοποιήσουν αντιολισθητικές αλυσίδες για κάθε ενδεχόμενο.
Παράλληλα κανένα πρόβλημα δεν υπήρχε το πρωί στη διέλευση των κτηνοτρόφων των Ανωγείων προς τα ποιμνιοστάσια τους που βρίσκονται περιμετρικά των Ανωγείων.Οι περισσότεροι άλλωστε προβλέποντας τον καιρό είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα για την αντιμετώπιση του, με αρκετά εφόδια σε τροφές και αλυσίδες στα οχήματα τους.
Το δίκτυο της ΔΕΗ φαίνεται να άντεξε την κακοκαιρία και δεν υπάρχουν διακοπές ρεύματος,πέραν του χθεσινού απογεύματος με το πρόβλημα που υπήρχε για μια ώρα. Προβλήματα δεν αντιμετώπισε το χωριό ούτε στην υδροδότηση.Να αναφέρουμε ότι τα μηχανήματα άνοιξαν από νωρίς το δρόμο και προς το κοιμητήριο της Αγίας Παρασκευής και έγινε ομαλά η κηδεία της Πόπης Μαυρογιάννη που “έφυγε” χθες από τη ζωή.

Των επιχειρήσεων ηγείται ο δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης, με τον Αντιδήμαρχο Βασίλη Σμπώκο ο οποίος βρίσκεται στους δρόμους και στα μηχανήματα που ανοίγουν τους δρόμους. Ο κ. Σμπώκος μιλώντας στην “Α” αναφέρει:”Δεν μας έχει αναφερθεί κανένα πρόβλημα από κτηνοτρόφους ή άλλους κατοίκους της περιοχής. Η επέμβαση μας υπήρξε άμεση και οι δρόμοι παρέμειναν ανοιχτοί. Να πω ότι από την πλευρά του δήμου Μυλοποτάμου και για τον δρόμο προς Ρέθυμνο μας υποστηρίζει μηχάνημα της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου.Είμαστε και θα παραμείνουμε στο δρόμο για να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί στη διάρκεια όλης της ημέρας. Καλό θα είναι όλοι να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων..”Για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει το ανθρώπινο δυναμικό του δήμου είναι σε ετοιμότητα και το τηλέφωνο επικοινωνίας στον Δήμο Ανωγείων όπου μπορείτε να καλέσετε είναι το 28340-32500. Το τηλέφωνο του Αντιδήμαρχου Ανωγείων που επιχειρεί σε δρόμους και ποιμνιοστάσια είναι το 694-5491714

Ρεπορτάζ ΑΝΩΓΗ
Φωτογραφίες:Μανόλης Σαμόλης, Βασίλης Σμπώκος, Κάλλια Σουλτάτου

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Έτος 1941 και οι Γερμανοί ανακαλύπτουν τον Λαβύρινθο της Μεσσαράς
Σας παρουσιάζουμε τα μνημεία της κρητικής φύσης
Κάπως έτσι μεγαλώσαμε την δεκαετία του 1970

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ