Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών Πεύκων Σητείας


Την  Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους, ευχόμενος υπέρ υγείας των διδασκόντων και διδασκομένων των σχολικών μονάδων, και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών Πεύκων, που είναι το βόρειο κλίτος του Ενοριακού Ναού Αγίων Κων/νου και Ελένης.


Ο Σεβασμιώτατος στην εμπνευσμένη ομιλία του, αναφέρθηκε στο πολύπλευρο έργο και στη μεγάλη προσφορά των Τριών μεγάλων  Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων, σημειώνοντας ότι πέτυχαν να συνδυάσουν άριστα την κατ’ άνθρωπον γνώση με την αληθινή πίστη και την ανιδιοτελή αγάπη προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο. Όπως υπογράμμισε, οι Τρεις Ιεράρχες είναι προστάτες της Παιδείας και των ελληνικών γραμμάτων, αφού διαρκώς επιζητούσαν την αληθινή παιδεία και την καλλιέργεια του ανθρώπου, γι᾿ αυτό είναι χρέος όλων μας  να μαθητεύουμε κοντά τους. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ο πάντοτε επίκαιρος λόγος, το πολυδιάστατο έργο και η απαράμιλλη προσφορά των Τριών Ιεραρχών να αποτελέσει παράδειγμα ζωής και να εμπνεύσει όλους όσοι ενδαφέρονται να αποκτήσει νόημα και περιεχόμενο η ζωή τους.


Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Εφημέριος της Ενορίας Πεύκων Πανοσιώτατος Αρχιμ. Ευγένιος Σπηλιαρωτάκης και ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ε΄ Αρχιερ. Περιφερείας Αιδεσ. Πρωτ. Αντώνιος Τσαγκαράκης, ενώ παρέστησαν κάτοικοι των Πεύκων καθώς και πολλοί Πευκιανοί που διαμένουν στην Ανάληψη Μακρύ Γιαλού.

ΠΡΟΣΩΠΑ
Η Δέσποινα Πλατανάκη η γυναίκα μπαρμπέρης απο τον Άγιο Νικόλαο
Η καλλιτέχνης Ελένη Περινού ζει στην δικιά της Ιθάκη στο Μαριδάτι του Παλαίκαστρου Δ. Σητείας
Γαύδος - Νίκος Λουγιάκης, στο τσιγαριαστό η «μαγκιά» είναι να μη βάλεις νερό
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Νέα δεδομένα στην αφαίρεση του καταρράκτη - του Βασιλείου Κοζομπόλη
Οι μεταβολές στη λειτουργία του θυρεοειδούς - του Δημητρίου Γιάλβαλη
Καρκίνος του πρωκτού - τα πρώτα συμπτώματα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ