Έργα για την Κρήτη και ευχές Περιφερειάρχη στην κοπή της πίτας στην ΠΕ Χανίων. - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Έργα για την Κρήτη και ευχές Περιφερειάρχη στην κοπή της πίτας στην ΠΕ Χανίων.


Στη νέα χρονιά, στα αναπτυξιακά θέματα της Κρήτης, στην ενίσχυση της συνεργασίας Με τους φορείς, στην κατάκτηση  συγκρητισμού με στόχο την υλοποίηση περισσότερων έργων στο νησί, αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης κατά την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας που έγινε  στην περιφερειακή ενότητα Χανίων.

Κατά την τελετή  ο περιφερειάρχης με τους Αντιπεριφερειάρχες ανταλλάξαν ευχές για υγεία, αλληλεγγύη, αγάπη, πρόοδο και ευημερία με τους εκπροσώπους της εκκλησίας, των πολιτών, των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών Καθώς και τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης.


Της κοπής της πίτας προηγήθηκε Αγιασμός που τέλεσαν οι Μητροπολίτες κκ Δαμασκηνος,Αμφιλοχιος,αλλα και δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό. Ευχές απεύθυναν παράλληλα με τον Περιφερειαρχη ο Μητροπολίτης Αμφιλοχιος αναγνωρίζοντας το έργο της Περιφερειας, ο Αντιπεριφερειαρχης Αποστολος Βουλγαρακης, ο Βουλευτή Αντώνης Μπαλωμενάκης και ο Δήμαρχος Χανιων Τάσος Βάμβουκας. 
«Είναι μεγάλο επίτευγμα με οφέλη για όλο το νησί η αντίληψη του συγκρητισμού που γίνεται πράξη. Προχωρούμε ενωμένοι περιφέρεια, τοπικοί φορείς θεσμική εκπροσώπηση, διεκδικώντας πόρους και έργα για το νησί τα οποία τα δικαιούται», Τόνισε ο περιφερειάρχης κατά το χαιρετισμό του. Παράλληλα ο κύριος Αρναουτάκης επεσήμανε την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με τους δήμους προκειμένου να εξασφαλιστούν οι χρηματοδοτήσεις που χρειάζονται και να υπάρχει η απαιτούμενη ετοιμότητα. «Πρεπει να έχουμε έτοιμες μελέτες να μπορούν να διεκδικούμε και εμείς από την πλευρά τη δική μας όσο το δυνατόν περισσότερους πόρους», σημείωσε. 
Ο κ. Αρναουτάκης αναφερομενος στα μεγαλα εργα της Κρήτης έδωσε Τόνισε πως το νησί απαιτεί ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο από την Κίσσαμο μέχρι την  Σητεία ενώ ανακοίνωσε το Οδικό έργο οδικής ασφάλειας για το επαρχιακό δίκτυο της Κρήτης που θα βελτιώσει τους δρόμους του νησιού σε 452 σημεία που έχουν πρόβλημα Και έχουν καταγραφεί από την σχετική μελέτη. Το έργο έχει ύψος 35 εκατομμύρια ευρώ και πρόκειται να ξεκινήσει τους πρώτους μήνες του 2019. 

Επίσης ο κ Αρναουτακης αναφέρθηκε στην προώθηση των εγγειοβελτιωτικών έργων, των αναγκαίων αναπτυξιακών υποδομών, σε ύδρευση- αποχέτευση, την ενιαία διαχείριση υδάτων, ενεργειακά, που θα αναβαθμίσουν την ζωή των πολιτών και θα τονώσουν την οικονομία, κάνοντας επίσης αναφορά στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, στην διασύνδεση του αγροτικού τομέα με τον τουρισμό, αλλά και στα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας που θα πρέπει να περάσουν στην πραγματική οικονομία. 

Post Top Ad

.............