Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2019

Ημέρες Φωτογραφίας: Ο Κωνσταντίνος Καζανάκης στο Πολύκεντρο Νεολαίας σήμερα Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου

To έργο ενός «θηρευτή εικόνων», του Κωνσταντίνου Καζανάκη, παρουσιάζεται στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 2), σήμερα Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου (ώρα 19.00), στην 4η κατά σειρά εκδήλωση που οργανώνει η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, με θέμα την καλλιτεχνική παραγωγή Κρητών φωτογράφων.


Ο Κωνσταντίνος Γ. Καζανάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το έτος 1955. Είναι διπλωματούχος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (1979), και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών της Σχολής Θετικών Επιστημών & Τεχνολογίας (Τμήμα Σεισμικής Μηχανικής & Αντισεισμικών Κατασκευών), του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (2011).


Με την Τέχνη της Φωτογραφίας ασχολείται ερασιτεχνικά από τα παιδικά του χρόνια. Επί σειράν ετών διετέλεσε μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης. Παρακολούθησε, επίσης, μαθήματα Φωτογραφίας σε ιδιωτική σχολή, με διευθυντή τον εικαστικό Ρουσέτο Παναγιωτάκη. Την οριστική του άποψη για την Τέχνη της Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας τη διαμόρφωσε μετά από ένα σεμινάριο και τη μελέτη έργων του Πλάτωνα Ριβέλη. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη Φωτογραφία δρόμου. Έχει τιμηθεί το 2009 με πρώτο Πανελλήνιο βραβείο για μια φωτογραφία του. Έχει, επίσης, ασχοληθεί με τη Ζωγραφική, το Ψηφιδωτό, τον Κινηματογράφο και τη Λογοτεχνία, ιδιαίτερα την Ποίηση


ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Έτος 1941 και οι Γερμανοί ανακαλύπτουν τον Λαβύρινθο της Μεσσαράς
Σας παρουσιάζουμε τα μνημεία της κρητικής φύσης
Κάπως έτσι μεγαλώσαμε την δεκαετία του 1970

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........