Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019

Πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας απο τον Πολιτιστικό Συλλόγο Παρασπορίου, του δήμου Σητείας το Σάββατο 5 Ιανουαρίου.Το Σάββατο 5 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού (πρώην δημοτικό σχολείο) η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση, απολογιστική έτους 2018. Ομόφωνα εγκρίθηκαν ο Διοικητικός (πεπραγμένα Δ.Σ.) και οικονομικός απολογισμός καθώς και ο προγραμματισμός δράσης και ο προϋπολογισμός 2019.


Στη συνέχεια έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Αγιοβασιλόπιτας που ευλόγησε ο εφημέριος του χωριού μας Μπελιμπασάκης Εμμανουήλ. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Σητείας κος Πατεράκης Θεόδωρος, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αχλαδίων κος Ρεμπελάκης Κωνσταντίνος, ο δημοτικός Σύμβουλος κος Καραμανωλάκης  Νικόλαος,  οι εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκοπής Μαυρακάκης Γιάννης και Ρουσάκης Νίκος, ο γνωστός λυράρης  Κώστας Παπουτσάκης, ο δημοσιογράφος του Style 100 fm Μεγαγιάννης Ηλίας   και αρκετοί συγχωριανοί, μέλη και φίλοι του συλλόγου μας. Ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση έδωσαν οι μουσικοί του χωριού μας Μετζάκης Μανώλης και Νίκος, Μπουντρονικόλας Γιάννης, Πρωτογεράκης Γιάννης μαζί με τους καλούς φίλους του χωριού μας Κοξαράκη Στέλιο και Νικάκη Δημήτρη καθώς και ο Κώστας Παπουτσάκης.  
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους παρευρέθηκαν.                           
Ανανεώνοντας το ραντεβού μας για του χρόνου, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με υγεία και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.Ακολούθησε μετά την κοπή της πίτας κρητική βραδιά με λύρα, βιολί και λαγούτα.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Έτος 1941 και οι Γερμανοί ανακαλύπτουν τον Λαβύρινθο της Μεσσαράς
Σας παρουσιάζουμε τα μνημεία της κρητικής φύσης
Κάπως έτσι μεγαλώσαμε την δεκαετία του 1970

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........