Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019

Ξεκινάει το μεγαλύτερο έργο ύδρευσης του Δήμου Ιεράπετρας των τελευταίων δεκαετιών – 3.720.000€

Προχώρησε η διαδικασία αποδοχής της χρηματοδότησης για το μεγάλο έργο «Αντικατάσταση τμήματος εξωτερικού υδραγωγείου Δήμου Ιεράπετρας από πηγές Σαρακίνας».
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 3.720.000€.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για την αντικατάσταση 6,3 χιλιομέτρων αγωγού ύδρευσης από την παλιά γέφυρα του Μύρτους (Ενετικό) μέχρι το αντλιοστάσιο ύδρευσης της Νέας Ανατολής.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης:
«Αναλαμβάνοντας ως δημοτική αρχή θέσαμε προτεραιότητά μας την επίλυση του προβλήματος υδροδότησης της Ιεράπετρας και των παρακείμενων οικισμών.
Σε αυτή την κατεύθυνση συντάξαμε νέα τεχνική μελέτη και νέα υδραυλική μελέτη, πήραμε τις απαιτούμενες περιβαλλοντικές εγκρίσεις, διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ του Υπουργείου Εσωτερικών και σε λίγο καιρό θα είμαστε σε θέση να δημοπρατήσουμε αυτό το πολύ μεγάλο και απολύτως αναγκαίο έργο που θα αλλάξει τα δεδομένα της ύδρευσης στον Δήμο Ιεράπετρας.
Ξεκινάμε τη διαδικασία αντικατάστασης του αγωγού μεταφοράς νερού από το πιο προβληματικό τμήμα και ολοκληρώνουμε ήδη τη μελέτη της επόμενης φάσης του έργου.
Με την ολοκλήρωσή της αντικατάστασης του αγωγού θα αυξηθούν κατά πολύ οι μεταφερόμενες ποσότητες νερού ύδρευσης στο υδραγωγείο του Περιστερά και πετυχαίνουμε η Ιεράπετρα να λύσει οριστικά το πρόβλημα υδροδότησής της.»
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Κώστας Μαμουλάκης μας ενώνουν πολλά έχουμε κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για το Μαλεβίζι.
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού τμήματος του Νίκου Καραμανωλάκη
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Στη Τύλισο ο Κώστας Μαμουλάκης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Tο Πέραμα του Δήμου Μυλοποτάμου .............