Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019

Ξεκινάει το μεγαλύτερο έργο ύδρευσης του Δήμου Ιεράπετρας των τελευταίων δεκαετιών – 3.720.000€

Προχώρησε η διαδικασία αποδοχής της χρηματοδότησης για το μεγάλο έργο «Αντικατάσταση τμήματος εξωτερικού υδραγωγείου Δήμου Ιεράπετρας από πηγές Σαρακίνας».
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 3.720.000€.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για την αντικατάσταση 6,3 χιλιομέτρων αγωγού ύδρευσης από την παλιά γέφυρα του Μύρτους (Ενετικό) μέχρι το αντλιοστάσιο ύδρευσης της Νέας Ανατολής.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης:
«Αναλαμβάνοντας ως δημοτική αρχή θέσαμε προτεραιότητά μας την επίλυση του προβλήματος υδροδότησης της Ιεράπετρας και των παρακείμενων οικισμών.
Σε αυτή την κατεύθυνση συντάξαμε νέα τεχνική μελέτη και νέα υδραυλική μελέτη, πήραμε τις απαιτούμενες περιβαλλοντικές εγκρίσεις, διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ του Υπουργείου Εσωτερικών και σε λίγο καιρό θα είμαστε σε θέση να δημοπρατήσουμε αυτό το πολύ μεγάλο και απολύτως αναγκαίο έργο που θα αλλάξει τα δεδομένα της ύδρευσης στον Δήμο Ιεράπετρας.
Ξεκινάμε τη διαδικασία αντικατάστασης του αγωγού μεταφοράς νερού από το πιο προβληματικό τμήμα και ολοκληρώνουμε ήδη τη μελέτη της επόμενης φάσης του έργου.
Με την ολοκλήρωσή της αντικατάστασης του αγωγού θα αυξηθούν κατά πολύ οι μεταφερόμενες ποσότητες νερού ύδρευσης στο υδραγωγείο του Περιστερά και πετυχαίνουμε η Ιεράπετρα να λύσει οριστικά το πρόβλημα υδροδότησής της.»
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Η ''Πασιφάη'' το ''παλιότερο'' κρητικό μαγαζί στην Αθήνα.
Αμπάς: Ο καταρράκτης της νότιας Κρήτης με ύψος 145 μέτρων προκαλεί δέος
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Τα Χεντέκια το σημερινό στάδιο Ελευθερίας της πόλης του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ