Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019

Κατατέθηκε η πρόταση για ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου, του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου

Δυο ακόμα πλήρεις προτάσεις χρηματοδότησης για έργα που αφορούν την σχολική στέγη κατέθεσε η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου για έγκριση από το ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για τις προτάσεις ενεργειακής αναβάθμισης του Γυμνασίου Γαζίου, καθώς και του 2ου και 3ουΔημοτικού Σχολείου Γαζίου στο Πολύδροσο, συνολικού προϋπολογισμού 514.000 ευρώ. Στις προτάσεις προβλέπονται εργασίες εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων, αλλαγές κουφωμάτων, τοποθέτηση θερμοπροσόψεων, μονώσεις, αντικατάστασης των λαμπτήρων φωτισμού με λάμπες οικονομίας LED, εγκατάσταση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης, νέες σωληνώσεις της κεντρικής θέρμανσης, κ.α. Με τα συγκεκριμένα έργα, η Δημοτική Αρχή αποσκοπεί στο να «θωρακίσει» ενεργειακά τα κτίρια, να τα κάνει πιο φιλικά προς το περιβάλλον, να βελτιώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Δήμου Μαλεβιζίου και να αναβαθμίσει ουσιαστικά την καθημερινότητα των μαθητών και των εκπαιδευτικών.Η κατάθεση των προτάσεων αυτών, είναι το πρώτο αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Μαλεβιζίου με το Τ.Ε.Ι. Κρήτης που έχει ως στόχο τη μέτρηση της αποδοτικότητας και την ενεργειακή αναβάθμιση όλων των σχολικών κτιρίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Μαλεβιζίου. Σύμφωνα με τη σχετική προγραμματική σύμβαση των δυο φορέων, η έμπειρη μελετητική ομάδα του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, ξεκίνησε από το φθινόπωρο του 2018 τον έλεγχο της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτιρίων, τις αιτίες της ενεργειακής απόκλισης από τα αποδεκτά δεδομένα και παραδίδει τμηματικά ολοκληρωμένες προτάσεις ολιστικής ενεργειακής αναβάθμισης του συνόλου των σχολικών μονάδων.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης ανέφερε: «Η προστασία του περιβάλλοντος και η βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Δήμου Μαλεβιζίου, ήταν και παραμένει βασικός στόχος της Δημοτικής μας Αρχής. Όπως επίσης βασικός μας στόχος, είναι η βελτίωση των συνθηκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις σχολικές μας μονάδες. Με τις νέες προτάσεις που καταθέσαμε για χρηματοδότηση, αναβαθμίζουμε ενεργειακά αυτά τα σχολικά κτίρια, δημιουργούμε καλύτερες συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ ταυτόχρονα εκσυγχρονίζουμε βασικές υποδομές του Γαζίου.
Θα ήθελα και δημόσια να ευχαριστήσω την ομάδα του καθηγητή του Τ.Ε.Ι. Κρήτης Μανόλη Καραπιδάκη για την άριστη συνεργασία μας, καθώς επίσης και τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου μας γι’ αυτό το αποτέλεσμα».
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Κώστας Μαμουλάκης μας ενώνουν πολλά έχουμε κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για το Μαλεβίζι.
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού τμήματος του Νίκου Καραμανωλάκη
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Στη Τύλισο ο Κώστας Μαμουλάκης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Το χωριό Sikillu η σημερινή Καλλονή