Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018

O Δήμος Ηρακλείου συμμετείχε στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των Eurocities

Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του διεθνούς δικτύου «Eurocities», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Εδιμβούργο από τις 28 έως τις 30 Νοεμβρίου, συμμετείχε ο Δήμος Ηρακλείου.


Το δίκτυο «Eurocities» δημιουργήθηκε το 1986, βρίσκεται υπό της αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και περιλαμβάνει τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές πόλεις. Στόχος του είναι η επικοινωνία, η συνεργασία και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών ανάμεσα στις τοπικές αρχές των συμμετεχόντων πόλεων.
Τον Δήμο Ηρακλείου εκπροσώπησαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Gian Andrea Garancini και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης. Αμφότεροι είχαν χρήσιμες επαφές με τους εκπροσώπους των άλλων πόλεων, όπως με την νέα πρόεδρο των «Eurocities» και Δήμαρχο Στοκχόλμης Anna König Jerlmyr.
Ο κ. Garancini, σε ομιλία του στο πλαίσιο της διοργάνωσης, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την πολιτική του Δήμου Ηρακλείου όσον αφορά στα θέματα συμμετοχής των δημοτών στη διαχείριση των κοινών. Για το ίδιο θέμα, την προσπάθεια δηλαδή να ενεργοποιηθούν περισσότερο οι πολίτες και να συμμετάσχουν στην διαμόρφωση των πολιτικών κάθε πόλης, υπεγράφη και σύμφωνο συνεργασίας ανάμεσα στους Δήμους, ενώ ο Δήμος Ηρακλείου συμφώνησε στη συνδιοργάνωση μιας ημερίδας στο Ηράκλειο, μαζί τους «Πρεσβευτές Νεολαίας» του δικτύου και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πάνω σε αυτό το αντικείμενο.


Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η προβολή του Δήμου Ηρακλείου από την παρουσία του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των Eurocities, όσο και τα γενικότερα οφέλη από την συμμετοχή του στο δίκτυο, στο πλαίσιο της πολιτικής της εξωστρέφειας που ασκεί η Δημοτική Αρχή, είναι ιδιαίτερα σημαντικά.
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής - Ξενοδοχειακές επενδύσεις - Ποιοτική διαμονή σε ξενοδοχείο ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Για τη Χαρούλα Βερίγου (Ζωή Δικταίου)- Νέο τραγούδι Ελευθερία ή θάνατος - Σοφία Μανουσάκη ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Καρύδι ............. Επίσκεψη στο χωριό Μάρθα ............. Σητεία η πόλη με τα χιλιάδες σκαλοπάτια ............. Η Κριτσά απο τα μεγαλύτερα χωριά της Κρήτης .............