Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018

O Δήμος Ηρακλείου συμμετείχε στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των Eurocities

Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του διεθνούς δικτύου «Eurocities», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Εδιμβούργο από τις 28 έως τις 30 Νοεμβρίου, συμμετείχε ο Δήμος Ηρακλείου.


Το δίκτυο «Eurocities» δημιουργήθηκε το 1986, βρίσκεται υπό της αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και περιλαμβάνει τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές πόλεις. Στόχος του είναι η επικοινωνία, η συνεργασία και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών ανάμεσα στις τοπικές αρχές των συμμετεχόντων πόλεων.
Τον Δήμο Ηρακλείου εκπροσώπησαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Gian Andrea Garancini και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης. Αμφότεροι είχαν χρήσιμες επαφές με τους εκπροσώπους των άλλων πόλεων, όπως με την νέα πρόεδρο των «Eurocities» και Δήμαρχο Στοκχόλμης Anna König Jerlmyr.
Ο κ. Garancini, σε ομιλία του στο πλαίσιο της διοργάνωσης, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την πολιτική του Δήμου Ηρακλείου όσον αφορά στα θέματα συμμετοχής των δημοτών στη διαχείριση των κοινών. Για το ίδιο θέμα, την προσπάθεια δηλαδή να ενεργοποιηθούν περισσότερο οι πολίτες και να συμμετάσχουν στην διαμόρφωση των πολιτικών κάθε πόλης, υπεγράφη και σύμφωνο συνεργασίας ανάμεσα στους Δήμους, ενώ ο Δήμος Ηρακλείου συμφώνησε στη συνδιοργάνωση μιας ημερίδας στο Ηράκλειο, μαζί τους «Πρεσβευτές Νεολαίας» του δικτύου και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πάνω σε αυτό το αντικείμενο.


Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η προβολή του Δήμου Ηρακλείου από την παρουσία του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των Eurocities, όσο και τα γενικότερα οφέλη από την συμμετοχή του στο δίκτυο, στο πλαίσιο της πολιτικής της εξωστρέφειας που ασκεί η Δημοτική Αρχή, είναι ιδιαίτερα σημαντικά.
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Κώστας Μαμουλάκης μας ενώνουν πολλά έχουμε κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για το Μαλεβίζι.
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού τμήματος του Νίκου Καραμανωλάκη
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Στη Τύλισο ο Κώστας Μαμουλάκης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Το χωριό Sikillu η σημερινή Καλλονή .............