Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο FIT for ALL


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου το αθλητικό και πολιτιστικό φεστιβάλ, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ένταξης των προσφύγων μέσω του αθλητισμού «FIT for ALL» που υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου.
Στο «FIT for ALL» συμμετέχουν περισσότερο από 100 πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Ηράκλειο, μέσω του προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ (φορέας υλοποίησης είναι η Αναπτυξιακή Ηρακλείου), οι οποίοι αθλούνται στο Παγκρήτιο, σε άθλημα της επιλογής τους. Ανάμεσά τους και δεκάδες παιδιά.


Η εκδήλωση περιελάμβανε αγώνες τοξοβολίας, κωπηλασίας (προσομοίωση), ποδοσφαίρου κ.α., προβολή βίντεο με την ιστορία του Ηρακλείου καθώς και γνωριμία με την Κρητική κουζίνα. Παρευρέθησαν ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Καναβάκη.
Οι συμμετέχοντες έπαιξαν, διαγωνίστηκαν και διασκέδασαν, δείχνοντας εμπράκτως ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα σε μεγάλο βαθμό επιτέλεσε τον στόχο του: τους βοήθησε να κοινωνικοποιηθούν ευκολότερα και να νιώσουν ευπρόσδεκτοι στην πόλη μας.


Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ικανοποιημένοι, διότι το “FIT for ALL”, ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που μονάχα ο Δήμος Ηρακλείου υλοποίησε σε ολόκληρη την Ελλάδα, χρησιμοποίησε με επιτυχία την απαράμιλλη δυνατότητα του αθλητισμού να καταργεί τα σύνορα και να ενώνει τους ανθρώπους. Τα χαμόγελα των παιδιών αλλά και όλων των ανθρώπων που συμμετείχαν στο “FIT for ALL” αποτελούν την έμπρακτη επιβεβαίωση ότι όσοι εργάστηκαν για την υλοποίηση του προγράμματος έκαναν πολύ καλή δουλειά».
Το «FIT for ALL» υλοποιείται από τον Δήμο Ηρακλείου, μέσω των Αντιδημαρχιών Αθλητισμού, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Κοινωνικής Πολιτικής, καθώς και την
Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ, τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ και το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.
Στηρίζεται από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, την Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή «Πλοηγός» και από Αθλητικά Σωματεία και Συλλόγους της πόλης.
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Έτος 1941 και οι Γερμανοί ανακαλύπτουν τον Λαβύρινθο της Μεσσαράς
Σας παρουσιάζουμε τα μνημεία της κρητικής φύσης
Κάπως έτσι μεγαλώσαμε την δεκαετία του 1970

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ