Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2018

Επιστολή πρός την Περιφέρεια Κρήτης για το θέμα των καταστροφών στον Γούδουρα εξέδωσε ο Γιώργος Ζερβάκης

Ερώτηση πρός τον Περιφεριάρχη Κρήτης και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε με δελτίο τύπου ο περιφεριακός σύμβουλος Κρήτης και υποψήφιος δήμαρχος Σητείας κύριος Γιώργος Ζερβάκης  αναφορικά με το θέμα των ζημιών που προκλήθηκαν στην περιοχή του Γούδουρα έπειτα απο την εμφάνιση υδροστρόβιλου.

Ερώτηση προς τον Κο Περιφερειάρχη Κρήτης
Κοιν. Κο Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας

Κύριε Περιφερειάρχη
Χρόνια Πολλά και Καλές ΓιορτέςΕίναι ήδη γνωστό ότι ένα όχι και τόσο σπάνιο για τα τελευταία χρόνια, επικίνδυνο φυσικό φαινόμενο (υδροστρόβιλος), έπληξε την περιοχή του Γούδουρα στο Δήμο Σητείας στις 17/11/2018. Η ζημιά ήταν ολοκληρωτική, σε τουλάχιστον 30 στρέμματα θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων, με αποτέλεσμα την καταστροφή των αντίστοιχων καλλιεργειών.

Δυστυχώς η συγκεκριμένη περιοχή προσφάτως είχε πληγεί από παρόμοια καιρικά φαινόμενα με μεγαλύτερης έκτασης καταστροφές, που λόγω του μεγέθους των ζημιών, είχε κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Εξ’ όσων γνωρίζουμε και εκτιμώντας ότι μετά την πάροδο ενός και πλέον μήνα έχει γίνει η αποτύπωση και καταγραφή των προβλημάτων από τις αρμόδιες υπηρεσίες, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε κύριε Περιφερειάρχη:
α) Ποιες συγκεκριμένες ενέργειες έχουν προταθεί από τις συναρμόδιες υπηρεσίες και τα αποτελέσματά τους για τη στήριξη και αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών;
β) Υπάρχει δυνατότητα παράτασης του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης ώστε να συμπεριλάβει και τη συγκεκριμένη περιοχή;

Σητεία 21 Δεκεμβρίου 2018


Μετά τιμής
Ζερβάκης Γιώργος
Περιφερειακός σύμβουλος

Επιστολή πρός την Περιφέρεια Κρήτης για το θέμα των καταστροφών στον Γούδουρα εξέδωσε ο Γιώργος Ζερβάκης
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Έτος 1941 και οι Γερμανοί ανακαλύπτουν τον Λαβύρινθο της Μεσσαράς
Σας παρουσιάζουμε τα μνημεία της κρητικής φύσης
Κάπως έτσι μεγαλώσαμε την δεκαετία του 1970

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........