Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018

Σας προτείνουμε χορτόπιτα με βλίτα

Υλικά για τη γέµιση 

1 κιλό βλίτα

2 σκελίδες σκόρδο
κρεµµύδια φρέσκα
2 µατσάκια µαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
4 κουταλιές ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
Υλικά για το φύλλο

½ κιλό αλεύρι

1 φλιτζανάκι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ
ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
1 φλιτζανάκι νερό
λίγο αλάτι, λίγη µαγιά
Εκτέλεση
Κόβουµε τα βλίτα και τα τσιγαρίζουµε µε µπόλικο ψιλοκοµµένο κρεµµύδι, τον µαϊντανό, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια τα αφήνουµε να ψηθούν και τα στραγγίζουµε. Φτιάχνουµε µε τα υλικά για το φύλλο 2 χοντρά φύλλα. Απλώνουµε το ένα στο ταψί και βάζουµε πάνω τα βλίτα. Σκεπάζουµε µε το άλλο και αλείφουµε την πίτα µε ελαιόλαδο ή βούτυρο και την ψήνουµε σε µέτριο φούρνο µέχρι να ροδίσει.

ΠΗΓΗ :http://www.rethymnoguide.gr/
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Σεμινάρια IANOS 2019 - Φεστιβάλ Πολιτισμού Ηρακλείου - Φεστιβάλ Πολιτισμού Χανίων ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Τοπόλια ............. Επίσκεψη στο χωριό Μεταξοχώρι ............. Το χωριό Πιρουνιανά ............. Επίσκεψη στο χωριό Κρουσώνας .............