Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2018

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ενορία Αγίου Στεφάνου Δ.Ε. Μακρύ Γιαλού Ιεράπετρας


Σήμερα Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου, εορτή της μνήμης του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από Εφημερίους της περιοχής, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και ακολούθως ιερούργησε και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό του χωριού Άγιος Στέφανος της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού Δήμου Ιεράπετρας.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος στην από καρδίας ομιλία του αναφέρθηκε στο συναξάρι και στο δια λιθοβολισμού μαρτύριο του Αγίου Στεφάνου, σημειώνοντας ότι μεθεόρτια των Χριστουγέννων η αγία Εκκλησία μας συνεορτάζει την κάθοδο του Λυτρωτή και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού από τον ουρανό στη γη μαζί με της μαρτυρική τελείωση και την ανάβαση του αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου από τη γη στους ουρανούς και στην ατελεύτητη Βασιλεία του Θεού. 
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους τους Αγιοστεφανιώτες και τους λοιπούς εκκλησιασθέντες στον πανηγυρίζοντα ναό χρόνια πολλά και ευλογημένα με την παρρησία και την ευλογία του Αγίου Στεφάνου, προστάτου του ομώνυμου χωριού.


Στην πανήγυρη παρέστησαν ο εκ της Ενορίας Αγίου Στεφάνου καταγόμενος Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού κ. Εμμανουήλ Βρυγιωνάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου κ. Σταύρος Στεφανάκης και πολυάριθμοι πιστοί.

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Λιάνα Σταρίδα: «Η θέση του δημάρχου δεν είναι στην Λότζια, αλλά στις γειτονιές»
Σωκράτης Κεφαλογιάννης: “Να φτιάξουμε τ’ Ανώγεια του μέλλοντος για μας και τα παιδιά μας”
Ο Γιώργος Τσαγκαράκης υποψήφιος σύμβουλος με τον Κώστα Μαμουλάκη
Η Ευαγγελία Φασουλάκη υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου
Την υποψηφιότητα του για τον δήμο Μινώα Πεδιάδας κατέθεσε ο Γιώργος Ε. Κασσάκης
Η Λεμονιά Σφακιανάκη υποψήφια δημοτ.σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Τα ιστορικά Ανώγεια ............. Επίσκεψη στο όμορφο χωριό Βρύσες ............. Το χωριό Ο Μέρωνας Αμαρίου ............. Επίσκεψη στο χωριό Κρουσώνας .............