Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2018

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ενορία Αγίου Στεφάνου Δ.Ε. Μακρύ Γιαλού Ιεράπετρας


Σήμερα Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου, εορτή της μνήμης του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από Εφημερίους της περιοχής, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και ακολούθως ιερούργησε και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό του χωριού Άγιος Στέφανος της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού Δήμου Ιεράπετρας.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος στην από καρδίας ομιλία του αναφέρθηκε στο συναξάρι και στο δια λιθοβολισμού μαρτύριο του Αγίου Στεφάνου, σημειώνοντας ότι μεθεόρτια των Χριστουγέννων η αγία Εκκλησία μας συνεορτάζει την κάθοδο του Λυτρωτή και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού από τον ουρανό στη γη μαζί με της μαρτυρική τελείωση και την ανάβαση του αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου από τη γη στους ουρανούς και στην ατελεύτητη Βασιλεία του Θεού. 
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους τους Αγιοστεφανιώτες και τους λοιπούς εκκλησιασθέντες στον πανηγυρίζοντα ναό χρόνια πολλά και ευλογημένα με την παρρησία και την ευλογία του Αγίου Στεφάνου, προστάτου του ομώνυμου χωριού.


Στην πανήγυρη παρέστησαν ο εκ της Ενορίας Αγίου Στεφάνου καταγόμενος Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού κ. Εμμανουήλ Βρυγιωνάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου κ. Σταύρος Στεφανάκης και πολυάριθμοι πιστοί.

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Έτος 1941 και οι Γερμανοί ανακαλύπτουν τον Λαβύρινθο της Μεσσαράς
Σας παρουσιάζουμε τα μνημεία της κρητικής φύσης
Κάπως έτσι μεγαλώσαμε την δεκαετία του 1970

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το ε