Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018

Οι εκλογές στον..."Ερωτόκριτο" - του Νίκου Καραμανωλάκη


Οι εκλογές στον..."Ερωτόκριτο"
Παρεμβαίνει με το τρόπο του ο Βιτσέντζος Κορνάρος στις εκλογές. Έτος "Ερωτόκριτου" γαρ το 2019.(Στ.Δ 137-138): "Κι αν τα ονειροφαντάσματα δύναμιν έχουν τόση, τι ξάζει το φταξούσιο στον άνθρωπο κι η γνώση;"
Κάποιοι δηλαδή τάζουν "ονειροφαντάσματα", υποσχέσεις για έργα που ανήκουν στο χώρο της φαντασίας, στο απώτερο μέλλον στο οποίο μας ζητούν να μεταφερθούμε νοερά και να ζήσουμε μαζί τους αυτό το μέλλον με όχημα τον εμπνευσμένο σχεδιασμό τους.

Παράλληλα μας ζητούν να...καθαρίσουμε τα μάτια μας και να δούμε γύρω μας το έργο τους, τα "ονειροφαντάσματα", που μόνο αυτοί βλέπουν.
Το τραγικό είναι ότι τα "ονειροφαντάσματα δύναμιν έχουν τόση" που επηρεάζουν το "φταξούσιο", δηλαδή το αυτεξούσιο, την ελεύθερη βούληση και φυσικά τη γνώση, στοιχεία εντελώς απαραίτητα για να κρίνει ο ο πολίτης σωστά και να επιλέξει τους ηγέτες του. Πάντα λοιπόν υπήρχαν άνθρωποι που η παραμονή στο ίδιο αξίωμα για μεγάλο χρονικό διάστημα τους έφθειρε και με "ονειροφαντάσματα" εξαπατούσαν τους πολίτες. Δεν είναι τυχαίο το όριο των δύο θητειών που έχουν θεσπίσει τα προηγμένα κράτη.
Πάντα όμως, στο ρου της ιστορίας, πολλά είναι δε τα παραδείγματα, υπήρχαν και άνθρωποι νέοι, άφθαρτοι,με πάθος,με όρεξη, με αισιοδοξία, με νέες ιδέες -που κάποτε βέβαια θα πάλιωναν και αυτές- που ζητούσαν 

"ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ"....
ΠΡΟΣΩΠΑ
Το ρακοκάζανο του Λεωνίδα στο Αλάγνι του δήμου Αρχανών Αστρουσίων
Ακροστιχίδα του Οκτώβρη - του Κωστή Λαγουδιανάκη
Ο λυγμός του Έρωτα - του Κωστή Μουδάτσου
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Νέα δεδομένα στην αφαίρεση του καταρράκτη - του Βασιλείου Κοζομπόλη
Οι μεταβολές στη λειτουργία του θυρεοειδούς - του Δημητρίου Γιάλβαλη
Καρκίνος του πρωκτού - τα πρώτα συμπτώματα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ