Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018

Επίτιμη δημότισσα της Χερσονήσου η Κατερίνα Ναυπλιώτη – Παναγοπούλου

Την κ. Κατερίνα Ναυπλιώτη – Παναγοπούλου αποφάσισε να ανακηρύξει επίτιμη δημότισσα της Χερσονήσου, με ομόφωνη απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίασή του την περασμένη Παρασκευή.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην εισήγησή του ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Μαστοράκης, «η πολυσήμαντη προσφορά της κ. Κατερίνας Ναυπλιώτη – Παναγοπούλου στα κοινά την καθιστά υπόδειγμα ενεργού πολίτη, κινούμενη πάντοτε με αποκλειστικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.»


Στην εισήγηση του δημάρχου γίνεται ιδιαίτερη αναφορά «στη δράση της ως πρέσβειρα της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι (Fair Play), ως πρόεδρος του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα», αλλά και η πρόσφατη ανάληψη καθηκόντων άμισθης ειδικής συμβούλου στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού για θέματα που αφορούν στον Ελληνισμό της Διασποράς που καταδεικνύουν, μεταξύ πολλών άλλων, την αξιοπρεπή και σημαντική της πορεία στο δημόσιο βίο.»
Μάλιστα ο δήμαρχος, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι «είναι μία πολίτης του κόσμου, με το ειδικό βάρος του βραβείου του «Ευρωπαίου Πολίτη 2017», που όμως παραμένει μια οραματική και δυναμική Ελληνίδα, πρέσβειρα της ελληνικότητας σε κάθε σημείο της γης.»


Στην ανακοίνωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε χθες στο δημαρχείο στις Γούρνες, παρουσία μελών του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα», παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο κ. Ζαχαρίας Αμανάκης, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλού Χωριού, ο οποίος μετέφερε τις ευχαριστίες των κατοίκων του Καλού Χωριού για το γήπεδο ποδοσφαίρου 5x5, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την άμεση ανταπόκριση στο νέο αίτημα ηλεκτροφωτισμού της εγκατάστασης. «Τιμάμε τους ανθρώπους που στέκονται δίπλα στην τοπική μας κοινωνία,» ανέφερε, ενώ υπογράμμισε με χιούμορ ότι «από σήμερα η κ. Παναγοπούλου είναι δημότισσα Χερσονήσου και με καταγωγή όχι από ένα οποιοδήποτε χωριό, αλλά … από το Καλό Χωριό.»


Στο καλωσόρισμα παραβρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι κκ: Εμμ. Πλευράκης – Οικονομικών Θεμάτων και Διαχείρισης της Δημοτικής Περιουσίας και Ευθύμιος Μουντράκης – Τουρισμού, Πολιτισμού και Απασχόλησης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κκ. Γιάννης Σέγκος (επικεφαλής της μείζονος
αντιπολίτευσης), Γιώργος Χειρακάκης και Γιάννης Ζαχαριουδάκης και η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, κ. Δέσποινα Πλευράκη.
ΠΡΟΣΩΠΑ
Ο Παντελής Σφηνιάς, ο γιος του κυρ Νίκου του φούρναρη από το Ρέθυμνο
Η πρώτη γυναίκα που τραγούδησε σε δίσκο Κρητικής μουσικής
Ο Κωστής Μουδάτσος συναντά Ανθρώπους που ταιριάζουν τα φέσια τους
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Διαβήτης και ψυχολογική περίθαλψη
Οι μεταβολές στη λειτουργία του θυρεοειδούς - του Δημητρίου Γιάλβαλη
Καρκίνος του πρωκτού - τα πρώτα συμπτώματα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ