Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018

Αξιοποίηση Σκαφιδαρά: Δήλωση του Υποψηφίου Δημάρχου Μαλεβιζίου κ. Μενέλαου Μποκέα

Τις τελευταίες μέρες ο Δήμος Ηρακλείου προχωρά σε κινήσεις που σχετίζονται με την αξιοποίηση των εκτάσεων του πάρκου Σκαφιδαρά στην περιοχή του Γαζίου, όπως μαθαίνουμε μέσα από δηλώσεις της αντιδημάρχου Δημοτικής Περιουσίας κας. Στέλλας Αρχοντάκη. Μπορεί ιδιοκτησιακά οι εκτάσεις του πάρκου Σκαφιδαρά να ανήκουν στο Δήμο Ηρακλείου, βρίσκονται , όμως, στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Μαλεβιζίου.


Επί σειρά ετών η περιοχή είχε υπάρξει η χωματερή του Δήμου Ηρακλείου. Στη συνέχεια αναπλάστηκε με ευρωπαϊκά κονδύλια εκατομμυρίων και αποτελούσε μια από τις πιο πρωτοποριακές παρεμβάσεις σε πανελλαδικό επίπεδο, αφού περιλάμβανε πάρκα, δύο τεχνητές λίμνες, γήπεδα ποδοσφαίρου, αναψυκτήριο και άλλες λειτουργίες. Το 2002 εγκαινιάστηκε, ωστόσο 16 χρόνια τώρα αφέθηκε να ρημάζει. Με βάση λοιπόν τις δηλώσεις γύρω από το σχεδιασμό του Δήμου Ηρακλείου, η εκτελεστική του επιτροπή έλαβε αυτές τις μέρες ομόφωνη απόφαση να προχωρήσει η αξιοποίηση του Σκαφιδαρά και στέλνει το θέμα στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 20 Δεκεμβρίου, προκειμένου το Σώμα να αποφανθεί.
Είναι αυτονόητο ότι για μια σχεδιαζόμενη επένδυση τέτοιας κλίμακας, που αφορά και στο μέλλον της περιοχής, το Μαλεβίζι  πρέπει να έχει και άποψη και θέση. Πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων ως ισότιμος συνομιλητής. Τίποτα δεν πρέπει να γίνει χωρίς Εμάς.
Οι δημότες του Μαλεβιζίου πρέπει να έχουν λόγο, αλλά και γνώση γύρω από τις δρομολογούμενες εξελίξεις, που αφορούν στον τόπο τους. Ωστόσο, το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει καμία σχετική ενημέρωση. Για ακόμη μια φορά, δηλαδή, το Μαλεβίζι αντί να δρομολογεί ισότιμα τις εξελίξεις, αρκείται να τις ακολουθεί ως παρατηρητής.
Για εμάς είναι αυτονόητο ότι η έκταση του Σκαφιδαρά πρέπει να αξιοποιηθεί, να φιλοξενήσει επενδύσεις, προκειμένου η σημερινή εικόνα εγκατάλειψης να αλλάξει. Αυτονόητο είναι επίσης ότι κάθε αξιοποίηση θα πρέπει να υπηρετεί και τους δημότες και την ποιότητα ζωής τους.
Εμείς αυτό το Μαλεβίζι θέλουμε. Το Μαλεβίζι που δεν περιμένει παθητικά τις εξελίξεις, αλλά τις διαμορφώνει. Γιατί το Μαλεβίζι μπορεί!

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Στο Τσαλικάκι βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας
Στο Γάζι ο Κώστας Μαμουλάκης με μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Στη Τύλισο ο Κώστας Μαμουλάκης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Tο Πέραμα του Δήμου Μυλοποτάμου .............