Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018

Ο εορτασμός της μνήμης του Οσίου Πορφυρίου στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας και απονομή οφφικίου του Πνευματικού


Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, εορτή του συγχρόνου Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας μεγαλομάρτυρος Φωτεινής της Σαμαρείτιδος Ιεράπετρας.


Στο κήρυγμά του, ο Σεβ. αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, τονίζοντας ότι ο Κύριος θεράπευσε τον τυφλό της Ιεριχούς, και του χάρισε το αισθητό φως, αφού όμως διείδε ότι επίμονα ζητούσε το έλεός Του καί κραύγαζε το «Ιησού Υιέ Δαβίδ ελέησόν με», ήταν δε καθαρός και είχε το νοητό και εσωτερικό φως. Στη συνέχεια μίλησε για τη ζωή του Οσίου Πορφυρίου και τα πλούσια χαρίσματα που τον είχε προικίσει ο Κύριος, με πρωταρχικά εκείνα της ταπείνωσης, της διόρασης και της αληθινής αγάπης για τον πάσχοντα άνθρωπο, και ευχήθηκε να έχομε όλοι την ευχή και την ευλογία του, αφού πέρασε και από την Ιεράπετρα και τη Μονή Καψά το έτος 1977 και ευλόγησε την Ιερά Μητρόπολή μας.Πριν την Απόλυση τελέσθηκε το τεσσακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Νικολάου Σκοκάκη, ο οποίος για πολλά χρόνια υπηρέτησε Εκκλησιαστικός Σύμβουλος στην Ενορία Βαϊνιάς Ιεράπετρας. 
Ακολούθως ο Σεβ. κ. Κύριλλος απένειμε το οφφίκιο του Πνευματικού της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας στον εορτάζοντα τα ονομαστήριά του και ιερατικώς Προϊστάμενο του Ι.Κ.Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Πορφύριο Αγγελάκη και του ευχήθηκε πατρικά να συνεχίσει με περισσότερο ζήλο και αγάπη για τον πάσχοντα άνθρωπο την διακονία της εξομολογήσεως, που είχε λάβει με προφορική εντολή από τον μακαριστό Γέροντα Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κυρό Ευγένιο, με τις πρεσβείες και την ευλογία του Οσίου Πορφυρίου, ώστε οι άνθρωποι να αναπαύονται στο πετραχήλι του.

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Κώστας Μαμουλάκης μας ενώνουν πολλά έχουμε κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για το Μαλεβίζι.
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού τμήματος του Νίκου Καραμανωλάκη
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Στη Τύλισο ο Κώστας Μαμουλάκης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Το χωριό Sikillu η σημερινή Καλλονή .............