Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ



Συνταγή: Ελένη Μαραγκάκη
Υλικά:

  • 1 κουνέλι θρεφτάρι 1,5-1,7 κ. κομμένο μερίδες.
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα άσπρα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 8-10 κόκκους μπαχάρι
  • 4-5 δαφνόφυλλα
  • 500γρ. τοματοχυμό
  • 1 κούπα κρασί άσπρο ξηρό
  • 1 πρέζα κανέλα
  • πιπέρι, αλάτι

Εκτέλεση:

Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή θερμοκρασία και σοτάρουμε το κρεμμύδι ώσπου να ξανθύνει. Το αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και ρίχνουμε τις μερίδες το κουνέλι, τα δαφνόφυλλα και το μπαχάρι. Αλατίζουμε και γυρνάμε το κουνέλι ώστε να ροδοκοκκινίσει. Αλατίζουμε ξανά. Αφού σωθούν τα υγρά του προσθέτουμε το κρεμμύδι, το κρασί και περιμένουμε ώσπου να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τον τοματοχυμό και νερό ώσπου να σκεπάζονται οι μερίδες μας. Χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και περιμένουμε ώσπου να ψηθεί το κουνέλι.

Αφού ψηθεί και έχουμε μια δεμένη σάλτσα, τοποθετούμε τις μερίδες σε πιατέλα και σερβίρουμε με πατάτες βραστές ή τηγανητές.
Πολύ γευστικά είναι τα μακαρόνια που βράσουν στον ζωμό του φαγητού μας, ως εξής:
Αφού αφαιρέσουμε τις μερίδες το κουνέλι, προσθέτουμε 2 λίτρα νερό. Σουρώνουμε το ζωμό και αφού βράσει προσθέτουμε 500γρ. μακαρόνια Nο 10.
Βράζουμε για όσο χρόνο αναφέρουν οι οδηγίες
Σερβίρουμε με φρεσκοξυσμένο ανθότυρο ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας




ΠΗΓΗ: http://www.cretanfoodnews.gr/
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Έτος 1927 το δράμα των παιδιών στην Σπιναλόγκα άν και ήταν υγιή
Τα κρητικά έπιπλα των σπιτιών περασμένων δεκαετιών
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Τα Χεντέκια το σημερινό στάδιο Ελευθερίας της πόλης του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ