Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018

Σταύρος Αρναουτάκης «Ο εθελοντισμός αποτελεί πυλώνα λειτουργίας της κοινωνίας μας


«Ο εθελοντισμός αποτελεί πυλώνα λειτουργίας της κοινωνίας μας που υποστηρίζει τη κοινωνική συνοχή. Για το λόγο αυτό στηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με συνέπεια, την οργανωμένη εθελοντική δράση και προσφορά», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηρακλειο με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού. 


Ο κ. Αρναουτάκης συνεχάρη την πρόεδρο του Συλλόγου Ανακουφιστικής Φροντίδας , και Επίτιμο Πρόξενο της Αυστρίας στην Κρήτη Ροσβίτα Μπαντουβά, τόσο για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης όσο και για τη συνολική προσφορά στον εθελοντικό χώρο και την ανάδειξη της αξίας του. 
Στην εκδήλωση, η κα Μπαντουβά στοιχειοθέτησε με επιχειρήματα και στοιχεία την πολύπλευρη αξία του εθελοντισμού για την υγεία του ανθρώπου που τον ασκεί, για τη κοινωνία, την οικονομία, τις θέσεις εργασίας που στηρίζει η εθελοντική δράση καθώς και την πολλαπλή αξία που προσφέρει στους ωφελούμενους. Ζήτησε δε να αυξηθεί η εθελοντική παρουσία και συμμετοχή πολιτών στις δράσεις του του Συλλόγου Ανακουφιστικής Φροντίδας. 
Για τον Εθελοντισμό στην Ελλάδα μίλησε ο Δρ. Ρoβίθης Μιχαήλ, Λέκτορας τμήματος Νοσηλευτικής του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, παρουσιάζοντας καλά παραδείγματα και προοπτικές που έχει ο εθελοντισμός στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας καλές σχολικές πρωτοβουλίες με μεγάλο εθελοντικό αποτέλεσμα καλώντας σε πρωτοβουλία και συμμετοχή τη κοινωνία των πολιτών. 


ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Έτος 1941 και οι Γερμανοί ανακαλύπτουν τον Λαβύρινθο της Μεσσαράς
Σας παρουσιάζουμε τα μνημεία της κρητικής φύσης
Κάπως έτσι μεγαλώσαμε την δεκαετία του 1970

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ