Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018

«Μία βόλτα στην Ενετική Κάντια και στο Ηράκλειο των νέων τεχνολογιών» για τους μαθητές από τον Δήμο Ηρακλείου

«Μια βόλτα στην Ενετική Κάντια και στο Ηράκλειο των νέων τεχνολογιών» είναι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιεί και την φετινή σχολική χρονιά (2018-2019) το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου.


Αναλυτικότερα το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου προσφέρει στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εκπαιδευτική Ξενάγηση, με την χρήση tablets, στο ιστορικό κέντρο της πόλης, με εφαρμογή τρισδιάστατης αναπαράστασης του Ηρακλείου κατά την περίοδο της Ενετοκρατίας. Η ξενάγηση έχει αφετηρία την Πλατεία Νικηφόρου Φωκά και τερματισμό στην Πλατεία 18 Άγγλων και είναι διάρκεια μίας ώρας ανά Τμήμα.
 (https://www.heraklion.gr/ourplace/journey-to-history/journey-to-history.html )


Παράλληλα στο πλαίσιο αυτής της Εκπαιδευτικής Ξενάγησης είναι και η επίσκεψη στο Info Point του Δήμου Ηρακλείου όπου οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν το χώρο, να ενημερωθούν για την ιστορία του νησιού, για τις ομορφιές και τα μνημεία της πόλης του Ηρακλείου με τη χρήση νέων τεχνολογιών και καινοτόμων διαδραστικών συστημάτων, όπως είναι τα Διαδραστικά έντυπα, ο πολύτροπος χάρτης, το infocloud καθώς και ο διαδραστικός Δίσκος της Φαιστού, ο τοίχος προβολής (be there now), το media gallery, το κιόσκι παιγνιδιών με κρυπτόλεξο και παζλ, το Διαδραστικό Γλυπτό. Το Εκπαιδευτικό αυτό Πρόγραμμα απευθύνεται, σε Μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (για μαθητές Ε’ και ΣΤ΄ τάξης), Δευτεροβάθμιας


Εκπαίδευσης, και εφαρμόζεται επίσης και στην Αγγλική Γλώσσα, για όσες εκπαιδευτικές μονάδες συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα Erasmus.
Η Εκπαιδευτική Ξενάγηση γίνεται 3 φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη στις 09:00 το πρωί, με την συμμετοχή τριών ομάδων των 25 ατόμων ανά ημέρα (έως 25 άτομα ανά ομάδα).
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή στο πρόγραμμα γίνεται κατόπιν αιτήσεως των ενδιαφερόμενων και αποστέλλεται είτε ηλεκτρονικά στην ακόλουθη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: tourism@heraklion.gr, είτε μέσω fax στο 2813409781.

«Μία βόλτα στην Ενετική Κάντια και στο Ηράκλειο των νέων τεχνολογιών» για τους μαθητές από τον Δήμο Ηρακλείου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Κώστας Μαμουλάκης μας ενώνουν πολλά έχουμε κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για το Μαλεβίζι.
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού τμήματος του Νίκου Καραμανωλάκη
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Στη Τύλισο ο Κώστας Μαμουλάκης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Το χωριό Sikillu η σημερινή Καλλονή .............