Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018

Το Θέατρο ΚΑΤΩ παρουσιάζει κάθε Παρασκευή του Δεκέμβρη τον μονόλογο του Bernard-Marie Koltès «Η νύχτα μόλις πριν από τα δάση» .

Το Θέατρο ΚΑΤΩ παρουσιάζει Τον μονόλογο του Bernard-Marie Koltès «Η νύχτα μόλις πριν από τα δάση» .
Ένα εργο για τη μοναξιά του μετανάστη , την ωμή βία του συστήματος που οδηγεί στο περιθώριο , την τραγικη μορφή ενός ήρωα που προσπαθεί να απεγκλωβιστεί απο τα δεσμά , ο καθρέφτης της κοινωνίας , η πολιτική της απαξίας και ο ταξικός έρωτας.
Ο Μπερνάρ-Μαρί Κολτές, ένας από τους πιο ιδιαίτερους και πολυπαιγμένους Γάλλους θεατρικούς συγγραφείς,Γεννήθηκε στο Μετζ το 1948. Γόνος μεσοαστικής οικογένειας, ανακαλύπτει για πρώτη φορά τη μαγεία του θεάτρου στα 20 του, όταν είδε την μεγάλη ηθοποιό Μαρί Καζαρέ στη «Μήδεια» στο Εθνικό Θέατρο του Στρασβούργου, που τον συγκλόνισε με την ερμηνεία της.


Έκτοτε αποφασίζει ν’ ασχοληθεί με το θέατρο και ν’ αφιερώσει τη ζωή του στη δραματική τέχνη.Το θέατρο του Κολτές, είναι μία συνεχής αναζήτηση μιας κάποιας επικοινωνίας των ανθρώπων.
Η γραφή του αιχμηρή, με γλώσσα σκληρή και συνάμα βαθιά ποιητική, εκφράζει το αδιέξοδο της ανθρώπινης ύπαρξης. Οι ήρωες του είναι βίαιοι ή (καλύτερα θα λέγαμε ότι) χρησιμοποιούν τη βία ως μέσο αναζήτησης της αγάπης. Καταφεύγουν στη βία επειδή έτσι τους έμαθαν, επειδή δεν μπορούν αλλιώς. Όμως το αίτημα να βρουν τον Άλλον και να συνδεθούν μαζί του, είναι πάντα εκεί, γεμάτο αγωνία.
Ένα απάνθρωπο σύστημα έχει αποφασίσει γι’ αυτούς, μια Μοίρα τραγική από την οποία παλεύουν να ξεφύγουν κινεί τα νήματα, όμως εκείνοι πάντα θέλουν να στραφούν στο φως, να αγαπήσουν και να αγαπηθούν. Γι’ αυτό ο Κολτές είναι ίσως ο πιο ρομαντικός πολιτικός συγγραφέας του σύγχρονου θεάτρου.


Σκηνοθεσία : Πάνος Ιωαννίδης
Ερμηνεία: Χρήστος Συρμακέζης
Σκηνογραφία: Σοφία Καρακάση
Παραγωγή : θέατρο ΚΑΤΩ


Παρασκευή 7/12 και κάθε Παρασκευη στις 21:15 στο Θέατρο ΚΑΤΩ
Θεοτοκοπούλου 28 τηλέφωνο κρατήσεων 6987107922
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ - ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Κώστας Μαμουλάκης μας ενώνουν πολλά έχουμε κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για το Μαλεβίζι.
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού τμήματος του Νίκου Καραμανωλάκη
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Στη Τύλισο ο Κώστας Μαμουλάκης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Το χωριό Sikillu η σημερινή Καλλονή .............