Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018

Υπεγράφη η σύμβαση για τον κοινόχρηστο χώρο της 62 Μαρτύρων στο Ηράκλειο


Υπεγράφη το πρωί της Τρίτης 18 Δεκεμβρίου, στη Λότζια, η σύμβαση του έργου για την «Διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου Κ.Χ. 1214 επί της οδού 62 Μαρτύρων». Την σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με την εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.Η σύμβαση αφορά στις εργασίες διαμόρφωσης μίας έκτασης 3.520,89 τετραγωνικών μέτρων στην συμβολή της Λεωφόρου 62 Μαρτύρων με τις οδούς Ιωάννη Σωπασή και Αγίου Θωμά. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τριγωνική έκταση με υψομετρικές διαφορές, που χωρίζεται σε δύο επίπεδα. Η παρέμβαση του Δήμου Ηρακλείου στην συγκεκριμένη περιοχή στόχο έχει την αισθητική, λειτουργική, οικολογική αλλά και κοινωνική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής. Στο πλαίσιο του σημαντικού αυτού έργου, θα διαμορφωθεί μία παιδική χαρά με ξύλινη περίφραξη, θα τοποθετηθεί μία βρύση με πόσιμο νερό ενώ έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην προσβασιμότητα του χώρου από άτομα με ειδικές ανάγκες. Επίσης προβλέπεται μία μικρή πλατεία, με πατημένο χώμα, deck και χαλίκι αλλά και μία περιοχή με κερκίδες και παγκάκια. Στον κοινόχρηστο χώρο θα υπάρχει και το υδάτινο στοιχείο, το οποίο θα λειτουργεί με πίδακες νερού. Στην υπόλοιπη έκταση προβλέπονται χώροι πρασίνου με χρήση σημαντικού αριθμού δέντρων, θάμνων και αρωματικών φυτών, καθώς και μικρές πλατείες.


Το έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ και το τελικό ποσό σύμβασης ήταν της τάξης των 630.309,84 ευρώ. Το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΚΡΗΤΗ 2014-2020», με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Ηρακλείου.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος δήλωσε: «Η διαμόρφωση της έκτασης που αφορά στη σύμβαση την οποία υπογράψαμε είναι ένα πολύ σημαντικό έργο. Δημιουργούμε, με αυτήν την παρέμβαση, έναν νέο χώρο πρασίνου και αναψυχής, ο οποίος θα αναβαθμίσει ουσιαστικά και πολύπλευρα τις περιοχές του Δειλινού, των Καμινίων και των γύρω δρόμων. Συνεχίζουμε έτσι, με καίριες παρεμβάσεις, την πολιτική μας για την αναβάθμιση των κοινοχρήστων χώρων της πόλης, με αύξηση του πρασίνου, και αξιοποίηση των ελεύθερων εκτάσεων προς όφελος των δημοτών».


ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Κώστας Μαμουλάκης μας ενώνουν πολλά έχουμε κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για το Μαλεβίζι.
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού τμήματος του Νίκου Καραμανωλάκη
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Στη Τύλισο ο Κώστας Μαμουλάκης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Tο Πέραμα του Δήμου Μυλοποτάμου .............