Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018

Το Ηράκλειο στις 30 πιο ισχυρές ψηφιακά πόλεις της Ευρώπης

Το Ηράκλειο στις 30 πιο ισχυρές ψηφιακά πόλεις της Ευρώπης – Στις Βρυξέλλες για το φόρουμ «Digital Cities Challenge» ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στο φόρουμ «Digital Cities Challenge, Mayors Summit», θα βρίσκεται την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.
Το «Digital Cities Challenge» είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με βασικό αντικείμενο την αξιολόγηση της συνολικής ψηφιακής πολιτικής των ενδιαφερόμενων πόλεων καθώς και την παροχή συμβουλών για την βελτίωση αυτής της πολιτικής.


Στο πλαίσιο αυτής της αξιολόγησης, οι πόλεις που κρίθηκαν, κατατάχθηκαν σε τρεις κατηγορίες. Η πρώτη κατηγορία με την ονομασία Mentor Cities αριθμεί έξι πόλεις, η δεύτερη, οι Fellow Cities περιλαμβάνει εικοσιένα πόλεις και η τρίτη, οι Challenge Cities, δεκαπέντε πόλεις.
Ο Δήμος Ηρακλείου συγκέντρωσε βαθμολογία 19,5 με άριστα το 20 και βρίσκεται στην κατηγορία Fellow Cities, μαζί άλλες δυο πόλεις από την Ελλάδα, την Αθήνα και τα Τρίκαλα.
Πρακτικά δηλαδή, και σύμφωνα με την αξιολόγηση της Ε.Ε., το Ηράκλειο ανήκει στις 30 πιο ισχυρές ψηφιακά πόλεις της Ευρώπης.
Στο φόρουμ της Τρίτης, όπου θα παρευρεθεί ο Δήμαρχος Ηρακλείου, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού Πέτρο Ινιωτάκη, θα συναντηθούν Δήμαρχοι των πόλεων του «Digital Cities Challenge» και θα συζητήσουν θέματα ψηφιακής πολιτικής.
Παράλληλα, είναι προγραμματισμένη και η υπογραφή συμφώνου συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας ανάμεσα στους συμμετέχοντες Δήμους.
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Έτος 1927 το δράμα των παιδιών στην Σπιναλόγκα άν και ήταν υγιή
Τα κρητικά έπιπλα των σπιτιών περασμένων δεκαετιών
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Τα Χεντέκια το σημερινό στάδιο Ελευθερίας της πόλης του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ