Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018

«Ημέρες Φωτογραφίας».την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου

Μια σπουδαία μορφή στον χώρο της καλλιτεχνικής φωτογραφίας, φιλοξενεί στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Οδός Ανδρόγεω 2), την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου, και ώρα 19.00, η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο της σειράς παρουσιάσεων «Ημέρες Φωτογραφίας».


Πρόκειται για τον πολυβραβευμένο φωτογράφο Μανόλη Καρτσωνάκη, διακεκριμένο εκπαιδευτικό και Διευθυντή του Πειραματικού Γυμνασίου. Ο κ. Καρτσωνάκης ασχολείται πολλά χρόνια με την φωτογραφία κι έχει συμμετάσχει σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς, με διακρίσεις, επαίνους και βραβεία, καθώς και σε ομαδικές Εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μέρος της δουλειάς του παρουσίασε επίσης στην 1η ατομική του έκθεση, με τίτλο Perspectives of reality beyond forms , που πραγματοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι στην Ορθοδόξη Ακαδημία Κρήτης. Έχει παρουσιάσει εισηγήσεις για θέματα φωτογραφίας σε διεθνή συνέδρια, ενώ άρθρο του με τίτλο “Symmetry Photography”, έχει δημοσιευθεί στο Journal of the Photographic Society of America. Φωτογραφίες του βρίσκονται στο αρχείο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και έχουν χρησιμοποιηθεί σε εκδόσεις του. 


Σε συνεργασία με την κα Χαρά Μαρκάκη, Υποδιευθύντρια του Πειραματικού Γυμνασίου και διεθνή φωτογράφο, δημιούργησαν μαθητικό όμιλο διδάσκοντάς τους με επιτυχία την Τέχνη της φωτογραφίας. Κατέχει την διάκριση της EFIAP/bronze.
Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για την τρίτη κατά σειράν εκδήλωση που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού-Εθελοντισμού, με στόχο την ανάδειξη του έργου καλλιτεχνών φωτογράφων της Κρήτης.

«Ημέρες Φωτογραφίας».την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Σεμινάρια IANOS 2019 - Φεστιβάλ Πολιτισμού Ηρακλείου - Φεστιβάλ Πολιτισμού Χανίων ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Τοπόλια ............. Επίσκεψη στο χωριό Μεταξοχώρι ............. Το χωριό Πιρουνιανά ............. Επίσκεψη στο χωριό Λούμα .............