Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018

Η Περιφέρεια Κρήτης στη Διεθνή Έκθεση Βιολογικών & Φυσικών Προϊόντων “Natural Products Scadinavia & Nordic Organic Food Fair” στο Μάλμε της Σουηδίας

Η Περιφέρεια Κρήτης έδωσε, για πρώτη φορά, το παρόν στην Διεθνή Έκθεση «Natural Products Scadinavia & Nordic Organic Food Fair»,  μία από τις πιο σημαντικές Διεθνείς Εκθέσεις Βιολογικών& Φυσικών προϊόντων, που πραγματοποιήθηκε στο Μάλμε της Σουηδίας κι αφορά την αγορά όλων των Σκανδιναβικών χωρών.\
Η ελληνική συμμετοχή είχε δυναμική παρουσία με 52 συνολικά επιχειρήσεις, οι οποίες συμμετείχαν αυτόνομα ή με την υποστήριξη των Περιφερειών Κρήτης, Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας. Η μεγάλη αυτή συμμετοχή, είναι απόδειξη της εντατικοποίησης των προσπαθειών των ελληνικών επιχειρήσεων να ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους και να διεισδύσουν στις αγορές του εξωτερικού.
Στο περίπτερο Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν 10 κρητικές επιχειρήσεις, με ελαιόλαδο και ελιές, βότανα, οπωροκηπευτικά, παραδοσιακά προϊόντα ζύμης, κρασί, πορτοκάλια, αβοκάντο και μέλι.
Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πρωτογενή Τομέα Μανόλης Χνάρης.
Κατά την διάρκεια του τριημέρου πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός στοχευμένων επαγγελματικών επαφών, με σημαντική προοπτική να εξελιχθούν σε επικερδείς εμπορικές συμφωνίες.
Την κρητική συμμετοχή τίμησαν με την παρουσία τους ο Επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Μάλμε, Σωτήριος Δίκος, ο Σύμβουλος Α’ του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στη Στοκχόλμη, Παντελής Γιαννούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Θεμιστοκλής Χειμάρας.
Σε δήλωση του ο Μανόλης Χνάρης τόνισε: «Η Περιφέρεια Κρήτης, έχοντας ήδη επιτυχή παρουσία σε πολλές διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού και εσωτερικού στηρίζει εμπράκτως, την προσπάθεια των παραγωγών και των επιχειρήσεων του νησιού για την ποιοτική και αποτελεσματική προώθηση των προϊόντων τους στο εξωτερικό. Μέσω αυτής της οργανωμένης προσπάθειας τονίζεται ο εξωστρεφής χαρακτήρας της αγροτικής παραγωγής και αξιοποιείται  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η ευκαιρία να ενημερωθούν οι καταναλωτές διεθνώς, για τα μοναδικά ποιοτικά πιστοποιημένα προϊόντα της Κρήτης.»
Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης υποστήριξαν η Διευθύντρια Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Χανίων  Μυλωνάκη Μαρία και η Μαλανδράκη Ελένη, υπάλληλος της ίδιας υπηρεσίας.
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Κώστας Μαμουλάκης μας ενώνουν πολλά έχουμε κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για το Μαλεβίζι.
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού τμήματος του Νίκου Καραμανωλάκη
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Στη Τύλισο ο Κώστας Μαμουλάκης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Το χωριό Sikillu η σημερινή Καλλονή