Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018

Mε λαμπρότητα πανηγύρισε το Ιερό Προσκύνημα του Μιχαήλ Αρχαγγέλου ΙεράπετραςΜε μεγάλη λαμπρότητα και πάνδημη συμμετοχή πανηγύρισε την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου ο Ιερός Προσκυνηματικός Ναός του Μιχαήλ Αρχαγγέλου της πόλεως της Ιεράπετρας. 
Aνήμερα της πανηγύρεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια, περιστοιχούμενος από Εφημερίους της περιοχής, ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.
Στην εμπνευσμένη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αποστολή των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των επουρανίων ασωμάτων δυνάμεων, υπογραμμίζοντας ότι ο Θεός δεν δημιούργησε μόνο τον αισθητό κόσμο αλλά και τον αόρατο κόσμο, τις αγγελικές δυνάμεις. Όπως τόνισε, τα εννέα Τάγματα των Αγγέλων δοξολογούν συνεχώς την Αγία Τριάδα και προστατεύουν τους ανθρώπους, γι’ αυτό και σε κάθε Θεία Λειτουργία, μετά τη Μεγάλη Είσοδο, ζητάμε «άγγελον ειρήνης, πιστόν οδηγόν, φύλακα των ψυχών και των σωμάτων ημών».  


Μετά την οπισθάμβωνο ευχή ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος τέλεσε την ειδική Ακολουθία για την ανομβρία και στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ευχήθηκε χρόνια πολλά και ο Αρχάγγελος Μιχαήλ να περιφρουρεί, να προστατεύει και να σκέπει υπό τας πτέρυγας του το πολυπληθές εκκλησίασμα και όλους τους διερχόμενους οδηγούς από τήν ανατολική είσοδο της πόλεως.

Στην πανήγυρη του Ιερού Προσκυνήματος έλαβαν μέρος Κληρικοί της πόλεως και συμμετείχε πλήθος πιστών της ευρύτερης περιοχής.
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Apollonia Farm με 14 βραβεία - World Travel Market London 2018 - Από ρεκόρ σε ρεκόρ ο τουρισμός ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο Αλέξανδρος Λύρα ξεσηκώνει TSUNAMI- Ο καλλιτέχνης Γιάννης Χαρούλης - Άγιε Μηνά μπεγιροκαβαλάρη ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Ζήρος ............. Αφιέρωμα στο χωριό Άγιος Θωμάς ............. Το Καβούσι του δήμου Ιεράπετρας ............. Αρχάνες και η γύρω περιοχή της .............